search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:19
MENU CLOSE

Η τελείως ακίνδυνη μέδουσα σαν τηγανητό αυγό (Photos)

26.08.2021 10:32
medousa7

Κάθε καλοκαίρι προς το τέλος Ιουλίου και τον Αύγουστο, στις περισσότερες θάλασσες της Ελλάδας δεν κολυμπάμε μόνοι μας. Σίγουρα όλοι μας θα έχουμε πέσει πάνω σε μία παράξενη μέδουσα που μοιάζει σαν ένα μεγάλο τηγανητό αυγό.

Η εν λόγω μέδουσα ανήκει στο είδος Cotylorhiza tuberculata και διακρίνεται για τα εντυπωσιακά πλοκάμια της που παραλλάσσουν τα χρώματα του μοβ και του μπλε και μάλιστα δεν είναι καθόλου επίπονο το άγγιγμά τους για τους ανθρώπους.

Γνωστή και με την κοινή ονομασία «μεσογειακή μέδουσα», δεν είναι παράξενο να τη συναντήσετε σε διάφορες θάλασσες της χώρας μας και μάλιστα σε μεγάλους πληθυσμούς. Το μέγεθός της ξεπερνά τα 30 εκατοστά και τρέφεται με πλαγκτόν και μικρά θαλάσσια είδη και είναι τελείως ακίνδυνη για τον άνθρωπο.

Από τα πιο όμορφα και πολυφωτογραφημένα είδη των θαλασσών εντυπωσιάζει με την εμφάνισή της.

Το πλαγκτόν πολλαπλασιάζεται γιατί έχει μειωθεί ο πληθυσμός των ψαριών που το τρώνε. Αφού εχουν μειωθεί και οι βασικοί θηρευτές (θαλάσσιες χελώνες-δελφίνια).

perierga.gr - Η παράξενη μέδουσα... τηγανητό αυγό!
perierga.gr - Η παράξενη μέδουσα... τηγανητό αυγό!
perierga.gr - Η παράξενη μέδουσα... τηγανητό αυγό!
perierga.gr - Η παράξενη μέδουσα... τηγανητό αυγό!

Για αυτό μην τις σκοτώνετε, κάνουν πολύ σημαντική δουλειά. Αν σας ενοχλεί η εικόνα τους μην κολυμπάτε κοντά τους, αυτές ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να σας ενοχλήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 36χρονο άντρα

Καιρός σήμερα: Στους 38 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος – Πού θα βρέξει

Πυροβολισμοί τη νύχτα στου Ψυρρή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:18