search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Παράλογος ο φόβος για το εμβόλιο – Να εμβολιαστούν όλοι (Video)

28.08.2021 12:38
Οργή Βαρθολομαίου: Fake news τα όσα λέγονται περί «παπικών αξιώσεων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου - Media

Με αφορμή τα 60 χρόνια ιεροσύνης και τα 30 χρόνια από την εκλογή του στον Οικουμενικό θρόνο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε στο MEGA.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον εμβολιασμό και στους αντιεμβολιαστές.

«Είναι τελείως παράλογο και άδικο να φοβούνται κάποιοι να κάνουν το εμβόλιο. Δεν υπάρχει καμία εύλογη δικαιολογία. Κάνω και πάλι έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως. Για να αποφύγουν ενδεχομένως σοβαρούς κινδύνους οι οποίοι θα τους οδηγήσουν στον θάνατο», σημείωσε ο Πατριάρχης.

«Εμείς ως εκκλησία, ως θρησκεία, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο ειδικότερα, σεβόμαστε την επιστήμη, τους εκπροσώπους της επιστήμης, τα ευρήματα και τις ανακαλύψεις της επιστήμης και συμμορφώνουμε τη ζωή μας προς αυτά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους αρνητές της πανδημίας και τους αντιεμβολιαστές, ο κ. Βαρθολομαίος είπε ότι «δεν σκέπτονται σωστά και δεν σκέπτονται λογικά και αδικούν και τον εαυτό τους και συνανθρώπους του. Διότι μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό στους συνανθρώπους τους χωρίς να το καταλάβουν. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος».

Ο Παναγιώτατος μεταξύ άλλων μίλησε για την ιστορική του διαδρομή από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τη χειροτονία του, τη διαρκή σύνδεσή του στο πέρασμα των χρόνων με την εκκλησία. «Ποτέ δεν μετανόησα για αυτή την απόφασή μου, αν και την πήρα σε ηλικία μόλις είκοσι ενός ετών», σημείωσε.

Αναφέρθηκε στην ειδίκευσή του στο εκκλησιαστικό δίκαιο και τις σπουδές του στη Ρώμη, στο ορθόδοξο διδακτορικό στη Θεσσαλονίκη και την επάνοδό του, μέχρι να διαδεχθεί παμψηφεί τον Πατριάρχη Δημήτριο.

Ερωτηθείς για όσα απομένουν να γίνουν μετά από τα 30 χρόνια Πατριαρχίας, μίλησε για την «επιστροφή καταπατημένων περιουσίων της ομογένειας» και στάθηκε στα δεινά της, μετά τους διωγμούς και τις απελάσεις. «Δυστυχώς υφιστάμεθα όλες τις συνέπειες των διωγμών –γιατί να μην το πω- των αδικιών –επί το επιεικέστερο- που έγιναν εις βάρος της ομογενείας και οδήγησαν εις την φυγήν, εις την αναχώρηση των ομογενών», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Δημόπουλος – κορωνοϊός: Τρίτη δόση και για όσους έχουν εμβολιαστεί πριν 6-8 μήνες (Video)

Κορωνοϊός: «Έχουμε πρόβλημα», προειδοποιούν Παγώνη – Καπράβελος

Πλειστηριασμοί: Επανεκκινούν από 1η Σεπτεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:48