search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:24
MENU CLOSE

Ισπανία: Πλοίο προσάραξε ανοιχτά της Ίμπιζα – 25 τραυματίες, οι δύο σοβαρά

29.08.2021 15:15
spain_new

Ένα πλοίο πορθμειακής γραμμής προσάραξε στα ανοιχτά του ισπανικού νησιού Ίμπιζα το βράδυ του Σαββάτου.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν 25 άνθρωποι, οι δύο από αυτούς σοβαρά, ανάμεσά τους και ένας δεκάχρονος, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το φέρι μπόουτ San Gwann της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας FRS, πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ της Ίμπιζα και της Φορμεντέρα, της μικρότερης από τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους.

Αναχωρούσε από το λιμάνι της Ίμπιζα στις 9.30 μμ χθες το βράδυ όταν προσάραξε στη νησίδα Ες Μάλβινς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FRS.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετέφερε 35 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα όταν σημειώθηκε το ατύχημα.

Η ισπανική ακτοφυλακή πραγματοποίησε επιχείρηση διάσωσης και αεροδιακομιδή για εννέα ανθρώπους που έπρεπε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με σκάφος του λιμενικού.

Οι δύο σοβαρά τραυματισμένοι, ένας ενήλικας και το δεκάχρονο αγόρι, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο San Espases της Μαγιόρκα, όπως δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Ισπανίας.

Το φέρι San Gwann καλύπτει σε 30 λεπτά την απόσταση ανάμεσα στην Ίμπιζα και την Φορμεντέρα και έχει δυνατότητα μεταφοράς 427 επιβατών.

Διαβάστε επίσης:

Φήμες για οριστική συμφωνία Σίτι-Ρονάλντο

Ζερεφός: «Εάν είχαμε επίπεδο συναγερμού 5 όταν ξεκίνησε η φωτιά στην Εύβοια δεν θα είχε μείνει ούτε σκουπίδι» (Video)

Πώς επηρεάζει τους εργαζομένους η Covid-19

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:24