search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:48
MENU CLOSE

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Γκαβέλας με παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα (video)

02.09.2021 14:08
gavelas

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι γεγονός!

Το κατέκτησε ο Θανάσης Γκαβέλας στον τελικό των 100 μέτρων Τ11 στον στίβο όπου στον τελικό τερμάτισε σε χρόνο 10.82 που είναι παγκόσμιο ρεκόρ!

Μαζί με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη που είναι ο συνοδός του στον αγώνα, έκαναν εκπληκτική κούρσα και έσπασαν το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν 10.88 από τον προκριματικό. Τεράστια επιτυχία για τον Γκαβέλα, που είναι ξάδερφος του Μεσογειονίκη Άρη Γκαβέλα, αλλά και για τον Γκαραγκάνη ο οποίος θυσίασε την συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προκειμένου να βοηθήσει τον Γκαβέλα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και να δικαιώνεται για την επιλογή του.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην διοργάνωση και το όγδοο μετάλλιο συνολικά καθώς η χώρα μας έχει κατακτήσει δύο αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια.

Με δάκρυα στα μάτια και αστείρευτη χαρά και υπερηφάνεια οι Γκαβέλας & Γκαραγκάνης απολαμβάνουν την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας στην «καρδιά» της Ιαπωνίας.

Μαζί με τον οδηγό του Σπύρο Γκαραγκάνη, ο Θανάσης Γκαβέλας χαίρεται με την ψυχή του την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αλλά και το νέο παγκόσμιο ρεκόρ που έθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Formula 1: Tέλος εποχής για τον Κίμι Ραϊκόνεν

Μπότσια: Ασημένιος Πολυχρονίδης, «λύγισε» στο tie break – Δείτε την απονομή (videos)

Ιδανικό ξεκίνημα στο US Open για την Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στον 2ο γύρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:48