search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Ο Ελπιδοφόρος (αρχιεπίσκοπος) της Αμερικής

24.09.2021 08:41
elpidoforos_new

Η συμμετοχή του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής στη φιέστα του οργάνωσε ο Ερντογάν για τα εγκαίνια του τουρκικού ουρανοξύστη –γραφεία της τουρκικής διπλωματικής αποστολής -στη Νέα Υόρκη προκάλεσε τη δυσφορία των κυβερνήσεων Ελλάδας μια Κύπρου.

Ταυτόχρονα αποκάλυψε και τον «αποσυντονισμό» των  όποιων εθνικών δυνάμεων οι οποίες δίνουν από κοινού, υποτίθεται τη μάχη για μια «δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

Το «φάουλ» που διέπραξε ο Ελπιδοφόρος, σύμφωνα με την αντίληψη της Αθήνας και της Λευκωσίας ήταν ότι παραβρέθηκε σε μια εκδήλωση στην οποία δίπλα στον Ερντογάν βρίσκονταν και ο ηγέτης του ψευδοκράτους. Οι συνέπειες αυτού του «λάθους» πολλαπλασιάζονται καθώς ο ηγέτης του ψευδοκράτους (ως φερέφωνο του Ερντογάν) έχει ξεκαθαρίσει ότι εκλέχτηκε με την εντολή να προωθήσει τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο.

Καθώς η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ηγέτες Ελλάδας και Κύπρου βρίσκονταν καθ’ οδόν για τη Νέα Υόρκη ο συγχρωτισμός του Ελπιδοφόρου με τον  ηγέτη του ψευδοκράτους , θεωρήθηκε ότι έστελνε λάθος μήνυμα για τις προθέσεις τις Αθήνας και της Λευκωσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος των ΗΠΑ, προφανώς δεν είναι υπάλληλος των κυβερνήσεων της Αθήνας ή της Λευκωσίας. Ωστόσο είναι σημαντικός παράγοντας του ελληνισμού στις ΗΠΑ γεγονός που τοποθετεί κάθε κίνησή του στο μικροσκόπιο.

Η δυσφορία και οργή με την οποία αντιμετωπίστηκε η συμμετοχή του Ελπιδοφόρου στην τουρκική φιέστα από την Λευκωσία (κατά κύριο λόγο) και την Αθήνα οδηγεί σε δύο (τουλάχιστον) συμπεράσματα:

– Αθήνα και Λευκωσία έχουν στην «απ έξω» τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ως προς της πολιτική γραμμή την οποία ακολουθούν

– Ο Ελπιδοφόρος ακολουθεί μια  άλλη γραμμή στο Κυπριακό η οποία δεν είναι η συμπεφωνημένη μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα που παρουσίασε η ελληνική πλευρά (Ελλάδα- Κύπρος- Αρχιεπισκοπή Αμερικής) στο ετήσιο «πανηγύρι» που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη με αφορμή την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ήταν τουλάχιστον ατυχής, καθώς περιγράφει την έλλειψη συμφωνίας σε μια στρατηγική για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Διαβάστε επίσης:

Συγγνώμη από τον Ελπιδοφόρο: Λυπάμαι για την οδύνη που προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς

Κυβέρνηση: Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Τι απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την παρουσία στην εκδήλωση για το «Σπίτι της Τουρκίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:44