search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:47
MENU CLOSE

Επιστολή Μπάιντεν σε Αναστασιάδη: Στήριξη των ΗΠΑ για συνολική λύση του Κυπριακού

01.10.2021 10:46
biden_anastasiadis_new

Επιστολή, μέσω της οποίας εκφράσει την στήριξη των ΗΠΑ προς την Λευκωσία για την επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού, απέστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν προς τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Στην επιστολή του, με αφορμή την 61η επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τζο Μπάιντεν εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του προς τον λαό της Κύπρου, σημειώνοντας ότι θυμάται με χαρά τη επίσκεψή του στην Κύπρο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, το 2014.

«Οι ΗΠΑ τρέφουν βαθιά εκτίμηση για τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και για τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα σας στην προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συνεχίζω να παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην περιοχή και προσβλέπω στη συνέχιση της ενίσχυσης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεών μας, καθώς επίσης και της συνεργασίας μας στον τομέα της ασφάλειας κατά το επόμενο έτος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσθέτει στην επιστολή του ότι, όπως επαναβεβαιώθηκε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το καλοκαίρι, «συνεχίζουμε να στηρίζουμε μία, υπό την αιγίδα των ΗΕ, κυπριακής ιδιοκτησίας, συνολική διευθέτηση του Κυπριακού που θα επανενώνει το νησί σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία που θα είναι επωφελής για όλους τους Κύπριους, καθώς και για την ευρύτερη περιοχή».

Τέλος, ο Τζο Μπάιντεν εκφράζει ευχαριστίες για τη διαρκή φιλία του Κύπριου Προέδρου.

Διαβάστε επίσης:

Ισημερινός: Πάρτι γενεθλίων, που πήγε στραβά, η αφορμή για τη σφαγή 118 κρατουμένων! (video)

Στα 8,2 τρισ. δολάρια το χρέος στην Κίνα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο στο Τενεσί – Τραυματίστηκε ένα αγόρι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:41