search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:53
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης για διαγραφή Μπογδάνου: Δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη ΝΔ (Video)

06.10.2021 12:02
gerapetritis_new

Σίγουρος ότι η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ δεν θα δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως σημείωσε, η ΝΔ λειτουργεί με αυστηρούς κανόνες κοινοβουλευτικής δεοντολογίας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό φορέα στη χώρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν αν θα του ζητηθεί να παραδώσει την έδρα στην Βουλή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο μέλλον. 

«Αυτή τη στιγμή θα περιοριστούμε στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το τι θα πράξουν τα όργανα του κόμματος είναι ένα ζήτημα που αφορά εκείνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών και ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ σχηματισμών που δε θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές ότι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον», υπογράμμισε για το ενδεχόμενο μελλοντικής επιστροφής του Κ. Μπογδάνου.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η διαγραφή του δεν προέκυψε από τον μεμονωμένο λόγο του βουλευτή, αλλά ήταν το σωρευτικό αποτέλεσμα άτυχων δράσεων του το τελευταίο διάστημα.

«Αντιθέτως με ό,τι ισχύει στον χώρο της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση είναι εκείνη, η οποία είναι η επιτομή του πολιτικού αμοραλισμού. Η ΝΔ αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά. Υποδείξεις κοινοβουλευτικής ηθικής είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε από εκείνους που έχουν παίξει έναν ρόλο εξαιρετικά μισαλλόδοξο», σχολίασε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του Νίκου Δένδια, ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε ότι ο υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε με τον απολύτως προφανή τρόπο.

«Όταν στη Βουλή ακούγεται κάτι το οποίο υπερβαίνει τα όρια της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, τότε θα πρέπει από τα κυβερνητικά έδρανα να υπάρχει μια αποκατάσταση. Και για τον λόγο αυτό ήταν και πολύ γρήγορη η αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος προσωπικά ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στη Βουλή» υπογραμμίζοντας ότι ήταν αποκλειστικά απόφαση του πρωθυπουργού να διαγράψει τον Κ. Μπογδάνο

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Στην Άγκυρα σήμερα ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο Δένδιας

Ελληνογαλλική συμφωνία: Διαφοροποίηση Φίλη από την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:52