search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:40
MENU CLOSE

Εμβόλιο: Ανεμβολίαστος 1 στους 4 άνω των 80 ετών – Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους άνω των 50

07.10.2021 18:29
kovid-emvolio-new-0121

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους ηλικιωμένους καθώς ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι. Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50 και στις ομάδες με υποκείμενα νοσήματα Α και Β, την οποία συστήνει πλέον η εθνική επιτροπή εμβολιασμού.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μας συστήνει τη διενέργεια τρίτης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και την ομάδα Β με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης», είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως ανέφερε, αυτή η ομάδα υπολογίζεται στην πρώτη της φάση σε περίπου 100.000 άτομα και η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την Κυριακή, τις απογευματινές ώρες.

Η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους κλείνουν τους έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.

Ακόμα ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι η επιχείρηση Ελευθερία συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε απομακρυσμένες περιοχές και την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα παρατηρήθηκε σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ανέφερε από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Μικρή αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στην Αττική, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 20.000.

Παράλληλα δήλωσε ότι μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, ενώ σχολίασε ότι η πλειοψηφία αυτών είναι ανεμβολίαστοι. Η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 66%, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο 94%, ανέφερε επίσης και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους ηλικιωμένους καθώς ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι. Οι άνω των 60 ετών ανεμβολίαστοι έχουν 12 φορές περισσότερο κίνδυνο από τα άτομα της ίδιας ηλικίας που έχουν εμβολιαστεί. 

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η πορεία της πανδημίας στην επικράτεια είναι σταθερή, σημειώνοντας όμως ότι η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους, εφιστώντας την προσοχή όλων.

Εξήγησε ότι ο συγχρωτισμός σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Aντιεμβολιαστής YouTuber αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα – Έλεγε ότι πολεμούσε το… σύστημα (video)

Πέτρος Φιλιππίδης: Την παραπομπή του σε δίκη για τρία κακουργήματα εισηγείται η εισαγγελέας

Φωτιά στα Χανιά – Κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07