search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:14
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Γέμισαν με νεκρούς τα ψυγεία των νοσοκομείων – Συγγενείς αρνητές δεν τα παίρνουν και ζητούν νεκροτομές

07.10.2021 15:53
Μακάβρια ανακάλυψη: Τα πτώματα κινούνται για πάνω από ένα χρόνο μετά το θάνατο - Media

Τεράστιο πρόβλημα για τα νοσοκομεία αλλά και και για τη γενικότερη δημόσια υγεία έχει προκύψει από τα πτώματα ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό και τα οποία αρνούνται να παραλάβουν οι συγγενείς επειδή αμφισβητούν την αιτία θανάτου.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν γεμίσει τα ψυγεία στους νεκροθαλάμους με σωρούς επί μήνες, όταν μάλιστα οι προδιαγραφές τους είναι για να μένουν μέσα μόνο λίγες μέρες.

Όπως αναφέρει σε καταγγελία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συγγενείς νεκρών από κορωνοϊό αμφισβητούν την αιτία θανάτου και δεν παραλαμβάνουν τις σορούς για να γίνει η ταφή. Τα νοσοκομεία, από την πλευρά τους, ζητούν την εντολή εισαγγελέα και η διαδικασία, συχνά, «τραβάει» για σημαντικό χρονικό διάστημα.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα νεκροί από κορωνοϊό να παραμένουν ακόμα και επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων. Όπως καταλαβαίνετε, εγείρονται θέματα για τη δημόσια υγεία. Τα ψυγεία των νοσοκομείων δεν έχουν τις προδιαγραφές για μακρά συντήρηση, δεν μπορούν να κρατούν νεκρούς για πολλές μέρες» λέει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Προσπαθούμε να τούς εξηγήσουμε ότι πεθαίνουν από επιπλοκές του κορωνοϊού, όχι από τον κορωνοϊό»
Στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα ανθρώπου που κατέληξε -δίχως να αναφέρει άλλα προσωπικά δεδομένα- η σορός του οποίου βρίσκεται σε νεκροθάλαμο νοσοκομείου της Αττικής από τις αρχές του καλοκαιριού. Γι’ αυτή την ενέργεια, δικηγόρος της οικογένειας -το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί από σειρά δημοσιευμάτων με περιπτώσεις αρνητών του ιού- απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας να ανασκευάσει.

«Είναι σαφές ότι κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο της αμφισβήτησης των ιατρικών δεδομένων, της επιστήμης, των θεσμικών οργάνων και της ίδιας της πανδημίας. Είναι δικαίωμά τους. Όμως οι ενέργειές τους θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα. Εμείς, ως ΠΟΕΔΗΝ οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Κανείς δεν δικαιούνται να λέει σε αυτούς τους ανθρώπους, που δίνουν καθημερινή μάχη ότι ο ιός δεν υπάρχει» απαντά ο κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας, εξηγεί ότι «εμείς προσπαθούμε να τους πούμε ότι ουσιαστικά κανείς ασθενής δεν πεθαίνει από τον ίδιο τον ιό. Πεθαίνουν από επιπλοκές του κορωνοϊού. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων με κορωνοϊό που μένουν για καιρό στη ΜΕΘ και μετά από κάποιο διάστημα τα τεστ τους βγαίνουν αρνητικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πεθαίνουν από κορωνοϊό; Επειδή δεν φαίνεται στο τεστ; Και αυτό τους επιτρέπει να κάνουν μετά μηνύσεις στους γιατρούς για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως συνηθίζουν; Γι’ αυτό ζητούμε από την πολιτεία να προστατεύσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Χανιά – Κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία

Κοζάνη: Έφτιαξε την πιο μεγάλη ξύλινη ποντιακή λύρα στον κόσμο (Photos)

Κικίλιας – Μπαλατσινού: Γευμάτισαν με τη Ναόμι Κάμπελ στο Παρίσι (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:14