search
ΠΕΜΠΤΗ 13.06.2024 08:23
MENU CLOSE

Δόθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

08.10.2021 18:07
Krhth-new

5,5 εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν σε 414 δικαιούχους από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αφορούν προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής αλλά και επιχορήγηση σε επιχειρήσεις.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (myaade.gov.gr) έως το βράδυ της Παρασκευής , ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Όπως θα προχωρά η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται θα πιστώνονται σταδιακά χρήματα στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα arogi.gov.gr ενεργοποιήθηκε προχθές για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη. Οι πληγέντες έχουν τη δυνατότητα, με μία μόνο αίτηση, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή από το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 5η Νοεμβρίου.

Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα arogi.gov.gr δέχεται αιτήσεις για περιοχές των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών-Αστερουσίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της περιφέρειας Κρήτης που έχουν πληγεί καθοριστικά από τον σεισμό, όπως αυτές καθορίζονται στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Σε δεύτερη φάση τις επόμενες εβδομάδες, η πλατφόρμα θα επεκταθεί και για τους πληγέντες στις λοιπές περιοχές που έχουν χτυπηθεί από τον σεισμό, παράλληλα με την πρόοδο των αυτοψιών των αρμόδιων υπηρεσιών στις περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Στα 2.324 τα νέα κρούσματα – 334 διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι

Εξελέγησαν 5 νέοι Μητροπολίτες στην Εκκλησία της Ελλάδας

Κορωνοϊός-μέτρα: Ξεκινά «σαφάρι» ελέγχων – Απαραίτητα «αξεσουάρ» εξόδου πιστοποιητικό-ταυτότητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 13.06.2024 08:19