search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Κλιματική αλλαγή: Οι επιπτώσεις της επηρεάζουν το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού

11.10.2021 21:34
klimatikh- allagh

Στη χαρτογράφηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσα από δεκάδες χιλιάδες μελέτες προχώρησε ομάδα επιστημόνων στη Γερμανία.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν εξονυχιστικά, με τη βοήθεια υπολογιστικών συστημάτων, περίπου 100.000 μελέτες που δημοσιεύτηκαν από το 1951 μέχρι το 2018 και αναφέρονταν στις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Διαθέτουμε συντριπτικές αποδείξεις ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλες τις ηπείρους, όλα τα συστήματα», ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης, Μαξ Κάλαχαν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 Από την ανάλυση των μελετών που έκαναν ο  Μαξ Κάλαχαν και οι επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου Mercator, που εδρεύει στο Βερολίνο, προέκυψε ότι οι έρευνες που προβλέπουν αλλαγές στη θερμοκρασία και τις κατακρημνίσεις λόγω της υπερθέρμανσης αφορούν το 80% του πλανήτη, που φιλοξενεί το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι μελέτες καταγράφουν δυσανάλογα τις επιπτώσεις στις πλούσιες χώρες και όχι τόσο αναλυτικά στις φτωχές.

Οι έρευνες για την κλιματική αλλαγή έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια: από το 1951 μέχρι το 1990 είχαν δημοσιευτεί μόνο 1.500 τέτοιες μελέτες ενώ την τελευταία πενταετία δημοσιεύτηκαν περίπου 75-85.000.

Διαβάστε επίσης:

Λα Πάλμα: Συνεχίζονται τα προβλήματα από την έκρηξη του ηφαιστείου- 3.000 κάτοικοι σε καραντίνα λόγω τοξικών καπνών

Έρχεται δύσκολος χειμώνας με «εκτίναξη» της τιμής πετρελαίου

Ερντογάν: Εκλιπαρεί τον Μπάιντεν – Δίνει 6 δισ. δολάρια για να αγοράσει F-16 από τις ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:17