search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:22
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έξι οι υποψήφιοι – Τι θα γίνει με τον Γιώργο Παπανδρέου

15.10.2021 15:49
giorgos-papandreou-new

Έξι είναι μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μετά την αιφνιδιαστική επιδείνωσης της υγείας της Φώφης Γεννηματά που την οδήγησε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα.

Οι έξι υποψήφιοι είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Παύλος Χρηστίδης που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τελευταίος αφού παριτήθηκε από εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η κίνησή του να θέσει υποψηφιότητα προκάλεσε τη δυσφορία της Φώφης Γεννηματά.

Όπως είναι λογικό, η κατάθεση των νέων υποψηφιοτήτων μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματα, δημιουργεί ασφυκτικό χρονικό περιθώριο για την συλλογή των υπογραφών που ορίζει το καταστατικό του κόμματος προκειμένου να είναι έγκυρες οι υποψηφιότητες. Έτσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει αναμένεται να δώσει χρόνο μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου .

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για παράταση του χρόνου κατάθεσης υποψηφιοτήτων μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο τα νεότερα δεδομένα αναφέρουν ότι ο χρόνος κατάθεσης των υποψηφιοτήτων παρατείνεται μέχρι την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Στις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά ότι αποχωρεί από την κούρσα διαδοχής συγκαταλέγεται η έντονη φημολογία των ημερών ότι και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, εκεί αποδίδουν και την πρόθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας να παρατείνει πέραν της Κυριακής την προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών.

Μένει λοιπόν να δούμε να οι μνηστήρες για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα είναι τελικώς έξι ή επτά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο και το Σαββατοκύριακο και να λάβει εξιτήριο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συνεχίσει την θεραπεία της από το σπίτι για την μεγάλη μάχη για την αποκατάσταση της υγείας της.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: Ανίκανη η κυβέρνηση να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Και ο Παύλος Χρηστίδης υποψήφιος – Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εκχωρεί επ’ αόριστον εγκαταστάσεις σε άλλη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:22