search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:27
MENU CLOSE

Βόρεια Μακεδονία: Χάνει έδαφος το κόμμα του Ζάεφ στις δημοτικές εκλογές

18.10.2021 09:56
zoranzaef-new

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ εμφανίζει σημαντικές απώλειες στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, που διεξήχθη χθες, ενώ ισχυροποιημένο εμφανίζεται το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE.

Οι δημοτικές εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων σε 80 δήμους της χώρας και στον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων. Στις περιπτώσεις που κανείς υποψήφιος δεν κατορθώσει να αποσπάσει από τον πρώτο γύρο ποσοστό άνω του 50%, θα οργανωθεί δεύτερος γύρος, την 31η Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των δύο επικρατέστερων υποψηφίων του πρώτου γύρου.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, το VMRO-DPMNE επικρατεί σε σειρά μεγάλων δήμων της χώρας, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» του κόμματός του. Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το κόμμα του θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Τα ανεπίσημα τελικά αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Δεύτερη ένοπλη επίθεση μέσα σε 4 μέρες, στο ίδιο πανεπιστήμιο! Ένας νεκρός, 7 τραυματίες

Η Λευκορωσία απέλασε τον πρεσβευτή της Γαλλίας

ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07