search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη: Ο εφιάλτης του περσινού Νοεμβρίου είναι εδώ (Video)

28.10.2021 22:03
Kapravelos_new

«Καμπανάκι» χτύπησε για ακόμη μία φορά ο διευθυντής της β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω των κρουσμάτων ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως ξυπνά ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου. Όπως είπε η πόλη είναι ήδη στο κόκκινο και τα νοσοκομεία με μηδενική διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ.

Ενώ για ακόμη μια φορά πρότεινε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε διάφορες ομάδες πληθυσμού.

«Πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου. Βλέπετε ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το ιικό φορτίο επίσης αυξάνει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το κυριότερο όμως είναι ότι τα νοσοκομεία δέχονται πολύ μεγάλη πίεση. 44 εισαγωγές είναι ρεκόρ εισαγωγών του τέταρτου κύματος. Οι ΜΕΘ του νοσοκομείου και οι διαθέσιμες κλίνες είναι σε 100% πληρότητα επομένως αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες που είναι μεγάλες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δυνατότητες κάτι που το είδαμε τον περσινό Νοέμβρη. Είναι ένας εφιάλτης», σημείωσε αρχικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Πόπη Τσαπανίδου

«Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αρχίζουμε και διασωληνώνουμε ασθενείς στα τμήματα, τους μεταφέρουμε στα χειρουργεία προσωρινά μέχρι να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ που βρίσκεται με πολύ μεγάλη δυσκολία. Αυτή τη στιγμή τα καταφέρνουμε παρόλο που έχουμε και απώλειες ασθενών εκτός ΜΕΘ. Η πίεση αν αυξηθεί τότε πραγματικά θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα», συμπλήρωσε. 

Διαβάστε επίσης:

Κριστιάνο Ρονάλντο: Περιμένει δίδυμα – Η φωτογραφία του με την Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ

Φυσικό αέριο: O Πούτιν με μία δήλωση έριξε τις τιμές κατά 13% στην Ευρώπη

Eurostat: Aντιμέτωπο με τον κίνδυνο φτώχειας ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:28