search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Καπραβέλος: Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ – Να σκεφτούμε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού (Video)

18.10.2021 19:07
meth_nosokomeio_new

Για την πορεία της πανδημίας, την πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας αλλά και το μεγάλο «φρένο» που έχει πατήσει η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19, μίλησε ο συντονιστής διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ιατρός χτύπησε επίσης «καμπανάκι» για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού που παρατηρείται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα – ένας στους δύο παραμένει ανεμβολίαστος – ενώ παρότρυνε να ξανασκεφτεί η Πολιτεία την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες.

Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος, «ο μη εμβολιασμός δεν είναι ατομικό δικαίωμα όταν πιέζεται το σύστημα υγείας».

«Τη χθεσινή μέρα που δεν ήταν ημέρα εφημερίας, πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα, οι δύο κατέληξαν, δύο οδηγήθηκαν στο χειρουργείο για να μην χάσουν τη ζωή τους και ένας παρέμεινε στο τμήμα» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι τα νούμερα δεν είναι καλά. «Σήμερα αναγκαστήκαμε να δώσουμε περισσότερες κλίνες και οι 22 του Παπανικολάου έγιναν 30, μένοντας μόνο 9 για τα υπόλοιπα νοσήματα».

«Ο μη εμβολιασμός δεν είναι ατομικό δικαίωμα»

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ο κ. Καπραβέλος ήταν κάθετος λέγοντας πως θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. «Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα πρέπει να πιεστεί το μεγάλο αυτό κομμάτι της κοινωνίας. Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην ανθρώπινη δραστηριότητα» σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός, όταν πιέζει το σύστημα υγείας. Δεν θα μπορέσουμε στη συνέχεια να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πίεση» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Ασθενής πέταξε γιατρό στο διάδρομο νοσοκομείου και την χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές

Και άλλος γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό!

Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης Γιώργος Πατέλης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:01