search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:43
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Μίνα Γκάγκα: Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου η πρώτη δόση μονοκλωνικών φαρμάκων

01.11.2021 14:01
mina_gkagka_new

Στην επιβεβαίωση ότι η πρώτη παρτίδα μονοκλωνικών φαρμάκων θα είναι διαθέσιμα μέσα στο επόμενο δεκάμερο προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Όπως ανέφερε, γίνονται προσπάθειες η πρώτη παραγγελία των 2.000 δόσεων να έρθει στη χώρα μας έως τις 11 Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την διαθεσιμότητά τους ως κομβική.

Τα κριτήρια για τα μονοκλωνικά, πρόσθεσε η Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, τα εξετάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε όλες τις χώρες τα φάρμακα αυτά δίνονται, με προτεραιότητα, σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την Τετάρτη και θα εξετάσει την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την λήψη μέτρων.

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα των εμβολιασμών και τον χαμηλό εμβολιαστικό ρυθμό το τελευταίο διάστημα, η Μίνα Γκάγκα μίλησε για την αποστολή SMS σε ανεμβολίαστους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού έναντι της covid-19.

«Είναι σημαντικό να μιλήσουμε με όλους, με όλους τους τρόπους και μέσω social media», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Πώς επηρεάζει η αλλαγή της ώρας την υγεία – Πότε θα σταματήσει να αλλάζει στην Ελλάδα (Photos)

Ποιο σημάδι στο πρόσωπο μπορεί να «μαρτυρά» σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα

«Καμπανάκι» Παγώνη για κορωνοϊο: Ξεκίνησαν οι μεταφορές ασθενών στην Αθήνα από άλλες περιοχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:42