search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:00
MENU CLOSE

Καιρός: Πού η θερμοκρασία «άγγιξε» 30άρι – Η πρόγνωση του Σαββάτου (Videos)

05.11.2021 18:16
kairos-new

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στην Πελοπόννησο να αγγίζουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo, καταγράφτηκαν στην Κυπαρισσία με 29,8, στην Πηνεία Ηλείας με 29,3, στην Ηγουμενίτσα με 29,2 και στα Φιλιατρά με 29,1 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, οι υψηλές για Νοέμβριο θερμοκρασίες στην Ελλάδα θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα.

Ζέστη και το Σάββατο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένα ποσοστά υγρασίας και τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά, ασθενείς και μετά το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι μέτριοι άνεμοι στο Αιγαίο, αναμένονται το Σάββατο.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και βόρεια, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, για το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, αυξημένα ποσοστά υγρασίας και τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ανατολικά και νότια. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, αυξημένα ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και τοπικές ομίχλες τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: «Εφιάλτης» με 6.909 νέα κρούσματα, στους 450 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Το lockdown είναι πάντα στο τραπέζι, λέει μέλος της επιτροπής

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα της 3ης δόσης για τους άνω των 18

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:00