search
ΚΥΡΙΑΚΗ 24.08.2025 21:12
MENU CLOSE

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά του ισραηλινού στρατού

16.11.2021 09:43
west_bank

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στη διάρκεια συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο 26χρονος Σαντάμ Μπάνι Όντεχ υπέκυψε στα τραύματά του στο τουρκικό νοσοκομείο της Τουμπάς, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Ναμπλούς και της Τζενίν, όπου διακομίσθηκε μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στους πνεύμονες, διευκρίνισε το υπουργείο στο AFP, προσθέτοντας ότι συγκρούσεις ξέσπασαν την αυγή με τις ισραηλινές δυνάμεις στην είσοδο της Τουμπάς.

Σε επικοινωνία που είχε το AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν θέλησε να σχολιάσει προς το παρόν την είδηση αυτή.

Κατοχή και εποικισμοί

Συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό ξεσπούν τακτικά στη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό έδαφος που έχει καταλάβει από το 1967 το ισραηλινό κράτος, στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων ή συλλήψεων σε παλαιστινιακές περιοχές από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Περίπου 475.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν στη Δυτική Όχθη, όπου κατοικούν περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν σε Μακρόν: «Πρόκληση» οι αμερικανικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Tο lockdown στους ανεμβολίαστους «αποδίδει ήδη καρπούς», δηλώνει ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ

Συναγερμός στον Διαστημικό Σταθμό από συντρίμμια που προκάλεσε «άγνωστο συμβάν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.08.2025 21:10