search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:45
MENU CLOSE

Η κυρία Κλούνεϊ και η επιστροφή των μαρμάρων

17.11.2021 07:30
boris-johnson-kyriakos-new

«Το Λονδίνο έπεσε», λέγεται η ταινία και σε παράφραση σας λέω ότι το Λονδίνο δεν… έπεσε, αφού ο Μπόρις Τζόνσον έκανε ότι δεν άκουσε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό μουσείο στον τόπο τους, στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρωθυπουργός, σωστά έβαλε το θέμα στην ιστορική οικουμενική του διάσταση και έπονται τα νομικά επιχειρήματα. Και θα θυμάστε ότι παλαιότερα είχαν ξεκινήσει πρωτοβουλίες σε νομικό επίπεδο με την συνδρομή της Αμαλ Αλαμουντίν, διακεκριμένης νομικού -ή καλύτερα σε διακεκριμένο νομικό γραφείο- και συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ. Μια προσπάθεια που δεν απέδωσε, κόστισε ένα σκασμό λεφτά και πολλοί είχαν εκφράσει την άποψη ότι η διαδικασία ήταν λάθος.

Τώρα, θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσει η προσπάθεια να υποστηρίξουν την πρόταση για την επιστροφή των μαρμάρων, ηγέτες χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Εδώ ο Ιβάν, εκεί ο Ιβάν, πού είναι ο Ιβάν;

«Παίζουν μπάλα» Διευθυντής και Μητροπολίτης

Στο «σκοπευτικό» τραπεζίτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:45