search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:52
MENU CLOSE

DPort Services για νέα απεργία στην COSCO: «Είμαστε σε διάλογο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης»

01.12.2021 10:12
cosco_new

Την δική της θέση, ενόψει της νέας 48ωρης απεργίας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά που έχει προκηρύξει η ΕΝΕΔΕΠ για σήμερα και αύριο (1-2/12), εξέφρασε η DPort Services.           

«Είμαστε σε διάλογο και με τα δύο σωματεία των εργαζομένων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της σημειώνοντας παράλληλα: «Έχουμε τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις μας, ενώ προχωράμε σε διάλογο και με τα δύο σωματεία των εργαζομένων με σκοπό να αξιολογήσουμε συνολικά τα αιτήματα των εκπροσώπων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας».

Η DPort Services είναι η διαχειρίστρια εταιρεία για λογαριασμό του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά.

«Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την διασφάλιση των 2.100 εργαζομένων και των οικογενειών τους, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου ενώ θα υπάρξει συνάντηση και με το Συνδικάτο Εργαζομένων τις επόμενες μέρες με σκοπό να αξιολογήσουμε συνολικά τα αιτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων», συμπληρώνει.

«Η εταιρεία τηρώντας το Νόμο ζήτησε από τα Ελληνικά δικαστήρια να κρίνουν ποιο από τα 2 σωματεία θα είναι το αρμόδιο να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τις εταιρίες όπως και να αποδείξει κάθε σωματείο ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν είναι εργαζόμενοι στο λιμάνι με ενεργή σύμβαση. Η υπόθεση είχε οριστεί να εκδικαστεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου αλλά μετά από αίτημα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ συμφωνήθηκε η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου», καταλήγει η DPort.

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της COSCO στις αρχές Νοεμβρίου, η εταιρεία είχε αναγκαστεί να αποδεχτεί τα περισσότερα αιτήματα των εργαζομένων αλλά όχι την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Κάτι που οδήγησε την ΕΝΕΔΕΠ στην προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εξαιρούνται – Πότε θα είναι μισό το πρόστιμο

Κορωνοϊός-Βασιλακόπουλος υπέρ υποχρεωτικότητας: «Δεν υπάρχει δημοκρατικό δικαίωμα στον θάνατο»

Γεροτζιάφας για πρόστιμο 100 ευρώ: Πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:52