search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:59
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Κομισιόν και BioNtech-Pfizer «έδωσαν χέρια» για επιτάχυνση στην παράδοση 650 εκατ. εμβολίων

19.12.2021 16:11
BioNtech-Pfizer_new

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε με την BioNtech-Pfizer να επιταχύνει την παράδοση του εμβολίου της στα κράτη μέλη, ξεκινώντας εντός λίγων εβδομάδων.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η BioNtech-Pfizer θα παραδώσει επιπλέον 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου (5 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, 5 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο και 10 εκατομμύρια τον Μάρτιο).

Πρόκειται για επιπλέον δόσεις από τις ήδη προγραμματισμένες 195 εκατομμύρια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό παραδόσεων της BioNtech-Pfizer το πρώτο τρίμηνο σε 215 εκατομμύρια.

Την περασμένη Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή συμφώνησε επίσης με τη Moderna για την παράδοση πρόσθετων δόσεων το 1ο τρίμηνο του 2022.

Αυτό θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για τα Κράτη-Μέλη που έχουν βραχυπρόθεσμη ανάγκη για πρόσθετες δόσεις εμβολίων.

Δεδομένης της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση τους τελευταίους μήνες, ο πλήρης εμβολιασμός και η εισαγωγή ενισχυτικών παραμέτρων παραμένουν μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ για την υγεία. Λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη ταχεία αύξηση των λοιμώξεων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, αυτό είναι πιο επείγον από ποτέ.

Η Επιτροπή συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους παρασκευαστές εμβολίων για την περαιτέρω επιτάχυνση της παράδοσης των δόσεων στα Κράτη-Μέλη, έτσι, ώστε ο εμβολιασμός και οι ενισχυτικές δόσεις να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη έχουν επίσης ενεργοποιήσει μια πρώτη επιλογή για παραγγελία άνω των 200 εκατομμυρίων δόσεων, στο πλαίσιο της τρίτης σύμβασης με την BioNTech-Pfizer.

Αυτή η παραγγελία καλύπτει επίσης εμβόλια προσαρμοσμένα στην μετάλλαξη Όμικρον, εάν αυτά τα εμβόλια γίνουν διαθέσιμα.

Με αυτή τη διαταγή, η ΕΕ προετοιμάζεται σε περίπτωση που χρειαστούν προσαρμοσμένα εμβόλια. Οι παραδόσεις αυτών των άνω των 200 εκατομμυρίων δόσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν από το 2ο τρίμηνο του 2022.

Αυτές οι δόσεις προστίθενται στις 450 εκατομμύρια δόσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί να παραδοθούν το 2022, βάσει της συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί.

Ο συνολικός αριθμός παραδόσεων από την BioNTech-Pfizer θα φτάσει τα 650 εκατομμύρια δόσεις το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Απογραφή 2021: Αυτή είναι η διαδικασία για τις κατ΄οίκον συνεντεύξεις

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 39χρονο που απειλούσε να σκοτώσει τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί τους (Video)

Περιστέρι – κορωνοϊός: Έκαναν «φτερά» 5 δόσεις του εμβολίου της Moderna (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:58