search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35
MENU CLOSE

Φίλης κατά Ιεράς Συνόδου για την επίθεση στον Μόσιαλο: «Μετά την επιστήμη, την Ιεραρχία ενοχλεί και το χιούμορ»

25.12.2021 14:44
nikos_filis

Επίθεση προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με αφορμή την κριτική της ιεραρχίας προς τον Ηλία Μόσιαλο για ανάρτησή του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΙΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως», αναφερόμενη στον Ηλία Μόσιαλο ο οποίος είχε αναρτήσει στο Facebook χιουμοριστικό περιεχόμενο με υποτιθέμενο διάλογο της Παναγίας με τον Ιωσήφ για την πανδημία.

Από πλευράς του Νίκος Φίλης σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει πως «μετά την επιστήμη, την Ιεραρχία ενοχλεί και το χιούμορ» και αναφέρει πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επιτίθεται στον κ. Μόσιαλο την ώρα που αυτός σηκώνει ένα σημαντικό βάρος στην επιστημονική ενημέρωση του κοινού ενώ την ίδια στιγμή η ΔΙΣ «καταπίνει την κάμηλο» του ανορθολογισμού, του φανατικού αντιεμβολιασμού και του ακραίου ζηλωτισμού στις γραμμές της.

Όπως γράφει ο Νίκος Φίλης: «Αντί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ασχολείται με χιουμοριστικά σκίτσα και να κυνηγάει «αιρετικούς», ας βρει την έμπνευση και τη δύναμη να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προστασία της ζωής, να έρθει κοντά στην αγωνία εκατομμυρίων πιστών και να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αρχίζοντας από «τα του οίκου της». Όπως ήδη κάνουν συγκεκριμένοι Μητροπολίτες και άλλοι φωτισμένοι εκκλησιαστικοί παράγοντες».

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στο Ίλιον: Νεκρός 37χρονος – Απανθρακώθηκε από ηλεκτρική κουβέρτα

Σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας: Αποχωρούν οι πάνω από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες ύστερα από γυμνάσια (Video)

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Γιορτές με μάσκες παντού και ελέγχους – Νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35