search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Την πολιτική ευθύνη ποιος την έχει τελικά;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2211
5/1/2022
06.01.2022 07:00
adonis_new

Ο κακός χαμός γίνεται τις τελευταίες μέρες στα διαγνωστικά μικροβιολογικά κέντρα, στα οποία πραγματοποιούνται μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό! Μάλιστα η αναμονή για μια τέτοιου είδους λήψη μπορεί να φθάνει ακόμη και τις τέσσερις ώρες καθώς οι ουρές κυκλώνουν ολόκληρα τετράγωνα!

Την ίδια ώρα τα κρούσματα στη χώρα μας σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και η τιμή για ένα PCR τεστ είχε φτάσει τα 60 ευρώ. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν να πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές για την παροχή δωρεάν τεστ στους πολίτες, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα», υπονοώντας ότι γι’ αυτό δεν αποφασίζει τη δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «έδωσε» τους ιατρικούς συλλόγους για το υψηλό πλαφόν των 60 ευρώ που μπήκε στα μοριακά τεστ. Όπως υποστήριξε, ενώ αρχικά το πλαφόν είχε μπει στα 50 ευρώ, δηλαδή 40 ευρώ για το μοριακό τεστ και 10 ευρώ για την προσφερόμενη υπηρεσία, οι ιατρικοί σύλλογοι διαφώνησαν και έτσι αποφασίστηκε να αυξηθεί το πλαφόν στα 60 ευρώ.

Βεβαίως ο ΙΣΑ τον άδειασε μεγαλοπρεπώς με μια μακροσκελή ανακοίνωση και ξεκαθάρισε ότι αυτοί που αποφασίζουν για την τιμή μιας ιατρικής πράξης είναι πάντα η εκάστοτε πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης. Τάχθηκε δε υπέρ της συνταγογράφησης των PCR τεστ, αλλά και της δωρεάν χορήγησής τους στους ανασφάλιστους μέσω των δημόσιων δομών υγείας.

Τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να μειώσει το πλαφόν για τα PCR στα 47 ευρώ, αλλά για συνταγογράφηση ούτε λέξη. Επίσης παρέμεινε αδιευκρίνιστο ποιος έχει την τελική ευθύνη για το «γδάρσιμο» των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από μοριακά τεστ…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:58