search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:02
MENU CLOSE

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επανεμφάνιση ως επικεφαλής αριστερού think tank – Έγινε η παρουσίαση του «Eteron»

21.01.2022 09:36
sakellaridis_new

Με στόχο τη δημιουργία ενός κόμβου για την «προοδευτική σκέψη στην Ελλάδα» δημιουργήθηκε το Eteron- Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με την οικονομική στήριξη του Δημήτρη Μάρη (Stoiximan/24 Media), στην οποία ηγείται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015, διαφώνησε όμως αργότερα και έφυγε από το κόμμα.

Στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και ακολούθησε το ινστιτούτο Eteron.

Ο κ. Σακελλαρίδης, διευθυντής του Eteron παρουσίασε χθες τη φιλοσοφία και το προφίλ του Ινστιτούτου, το οποίο αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό με σκοπό την παραγωγή γνώσης, μέσα από τεκμηριωμένες έρευνες και αναλύσεις που θα οδηγούν σε προτάσεις πολιτικής “με άξονα τη δικαιοσύνη, τη συμπερίληψη και τη βιωσιμότητα”, τη συμβολή στην ενδυνάμωση των πολιτών μέσα από καινοτόμους τρόπους επικοινωνίας, δομές και προγράμματα και την προαγωγή των συνεργασιών, μεταξύ άλλων με ερευνητικούς οργανισμούς στο εξωτερικό.

Το Ινστιτούτο Eteron θα παρουσιάζει πρότζεκτς μέσα από τα οποία θα τίθενται ζητήματα στο δημόσιο διάλογο. Για τα πρότζεκτς αυτά θα συνεργάζεται με ερευνητικό προσωπικό και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το επόμενο χρονικό διάστημα θα απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στο ερευνητικό δυναμικό της χώρας προκειμένου να συμμετάσχει στις επιστημονικές του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Σακελλαρίδη ως ενδεχόμενο αντίπαλο δέος του Αλέξη Τσίπρα σε μια εσωκομματική αναμέτρηση.

Διαβάστε επίσης:

Το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Εύα Καϊλή

Γεωργιάδης υπέρ για Κωνσταντοπούλου: «Κανείς δεν έχει αποδείξει δημόσια με τόση διαύγεια τη σκευωρία Novartis»

O Μητσοτάκης στο cockpit μαχητικού 30 χρόνια πριν τα Rafale (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59