search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:42
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Έκλεισε η Κατεχάκη – Χάος στους δρόμους της Αττικής (Live χάρτης)

24.01.2022 12:27
attiki_odos_new

Η πυκνή χιονόπτωση που έχει φέρει από το πρωί στην Αττική η κακοκαιρία «Ελπίδα», ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία διεξάγεται με σημαντικά προβλήματα στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα με τα και οχήματα να κινούνται σημειωτόν στη λεωφόρο Πεντέλης. 

Αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί σε διάφορα σημεία καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς αλυσίδες.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έκλεισε λόγω πάγου και η Κατεχάκη στο ύψος της Κοκκινοπούλου.

Διακοπή της κυκλοφορίας σημειώθηκε:

1) Στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

2) Στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 ΣNEN προς τον Άγιο Πέτρο και

3) Aπαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στην Π.E.O. Aθηνών – Θήβας από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων CYCLON στο ρεύμα προς Θήβα Ακόμη, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή του Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.

Διακοπή κυκλοφορίας και στη Λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα από την περιοχή της Ανατολής (Ν.Μάκρη) προς Πεντέλη και στην Ανώνυμο Οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό.

Η κίνηση στα υπόλοιπα οδικά τμήματα όπου επιτρέπεται ακόμα η κυκλοφορία, πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αυξημένη είναι η κίνηση επί της λωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Μεσογείων στο ύψος των Αμπελοκήπων. 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση τώρα επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος).

Κίνηση στους δρόμους θα συναντήσουν οι οδηγοί και στον Κηφισό αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους και εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, αν και ήδη σε δήμους των βορείων προαστίων η χιονόπτωση είναι ισχυρή καθώς το έχει στρώσει και γι’ αυτό γίνονται διαρκώς συστάσεις για προσεκτική και όχι άσκοπη μετακίνηση.

Δείτε ζωντανά την κίνηση στους δρόμους (κάντε κλικ στον χάρτη)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Σοβαρά προβλήματα και στα Μέσα Μεταφοράς

Προβλήματα και στα δρομολόγια του Μετρό προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει με σφοδρότητα το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι συρμοί της γραμμής 3 στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί-Κάντζα.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιώργος Τρομάρας – Θλίψη για τον τελευταίο λαϊκό ήρωα

Βιασμός 24χρονης: Νέες καταθέσεις σήμερα – Αντίστροφη μέτρηση για τις τοξικολογικές

Εξαφανίστηκε 13χρονη από το Παλαιό Φάληρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13