search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:59
MENU CLOSE

Αποζημιώσεις για την κακοκαιρία: Τι πρέπει να προσέξετε – Η «παγίδα» με τα 2.000 ευρώ της Αττικής Οδού

26.01.2022 13:40
ATTIKI_ODOS_NEW

Η κακοκαιρία «Ελπίς» προκάλεσε χάος σε όλη την Αττική με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται στην Αττική Οδό για πολλές ώρες θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αποζημιώσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς με το ποσό των 2.000€, από την εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό φαίνεται πως κρύβει κινδύνους με τους πολίτες να πρέπει να είναι υποψιασμένοι.

Πολλές είναι άλλωστε και οι εντολές που φτάνουν σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας για προσφυγές πολιτών στη Δικαιοσύνη κατά της Αττικής Οδού.

«Πάρα πολλοί συμπολίτες μας είναι σε μία κατάσταση που καλούν στα δικηγορικά γραφεία και ρωτούν αν θα πρέπει να δεχθούν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ. Μία εταιρία όπως η Αττική Οδός που έχει πολύ καλή νομική εκπροσώπηση, το πρώτο που θα κάνει είναι να ζητήσει από τον πολίτη να παραιτηθεί από τις αξιώσεις και τις απαιτήσεις που έχει κάνει στην ελληνική δικαιοσύνη και να λάβει εξωδικαστικά το συγκεκριμένο ποσό», είπε η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για το πλαίσιο της αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα στην Αττική Οδό μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο λέγοντας πως είναι «η πρώτη φορά που η πολιτεία ενεργοποιείται για να ανακουφιστούν με αυτή τη διαδικασία συμπολίτες μας οι οποίοι υπέστησαν βλάβη. Και θυμίζω, επίσης, ότι με νόμο αυτής της κυβέρνησης έχει προστεθεί πλέον στις συμβάσεις παραχώρησης και η πρόβλεψη αποζημίωσης -το τονίζω αυτό- ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στην Αττική, με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κακοκαιρία Ελπίδα-Σκρέκας: «Παράθυρο» για αποζημιώσεις σε νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα (Video)

Μητσοτάκης για κακοκαιρία: Συγγνώμη από τους πολίτες, επίθεση στην Αττική Οδό, παραδοχή αστοχιών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:59