search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:43
MENU CLOSE

Φάλαινα στον Άλιμο: «Υποφέρει» λένε οι επιστήμονες – Αγώνας για να σωθεί (Video/Photos)

28.01.2022 10:47
falaina 3 new

Δύσκολη είναι η μάχη που δίνουν οι αρχές για την διάσωση της φάλαινας που εντοπίστηκε το πρωί λίγα μέτρα από την παραλία του Αλίμου.

Επιστρατεύτηκε η καθηγήτρια του ΑΠΘ Νατάσα Κομνηνού, ενώ εξειδικευμένος κτηνίατρος πήρε ήδη αίμα από το κήτος, τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο προκειμένου να εξεταστεί τι ακριβώς συμβαίνει με την φάλαινα.

Τα δείγματα έχουν σταλεί στα εργαστήρια προκειμένου άμεσα να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος.

Η Ευγενία Σκούντζου, κτηνίατρος και μέλος του «Αρίωνα», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «ακόμη δεν γνωρίζουν οι ειδικοί γιατί αποπροσανατολίστηκε και εάν εκτός από τα τραύματά του έχει ενδεχομένως και κάτι άλλο.

Η κ. Σκούτζου πρόσθεσε ότι «οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να του προσφέρουν και κάποιου είδους νοσηλεία χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί από το νερό».

 «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υποφέρει», «η πρόγνωση δεν είναι καλή», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς από τον Άλιμο..

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για φάλαινα – φυσητήρα αλλά για φάλαινα – Ζιφιό, δηλαδή μια ραμφοφάλαινα που ζει συνήθως σε βυθούς από 1 έως 3 χλμ.

Το γεγονός ότι έχει βρεθεί σε τόσο ρηχά νερά δείχνει ότι προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης

Δωμάτιο συντονισμού κρίσεων: Το πρόσωπο που σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβει επικεφαλής

«Κακοκαιρία Ελπίδα» – Πατούλης: «Πρέπει να τελειώνει το γαϊτανάκι ότι για όλα φταίω εγώ» (Video)

Αττική Οδός – Στέφανος Μάνος: «Οι οδηγοί θα έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση 2.000 ευρώ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:42