search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:06
MENU CLOSE

Τηλεθέαση Top 10 – 31/1: Στις «συμπληγάδες» της μυθοπλασίας το «Survivor»

01.02.2022 16:41
tiletheasi-new

Στην τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου αποτυπώνεται με -αν επιτρέπεται η έκφραση- με ανάγλυφο τρόπο τι συμβαίνει στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και το «πόλεμο» που μαίνεται για αυτήν.

Η δραματική σειρά «Σασμός» μοιάζει να έχει χτίσει διαφορά από την «αντίπαλη», επίσης δραματική «Η γη της ελιάς».

Και με τις δύο αναμετράται με την έναρξη κάθε επεισοδίου, το ριάλιτι «Survivor», το οποίο έχει να αντιμετωπίσει το ομοειδές, ως προς την τυπολογία προγράμματος, αλλά διαφορετικό ως κάποια χαρακτηριστικά,  «MasterChef».

Εκείνη την ώρα- δηλαδή στις 21.00- ο ΑΝΤ1 έχει τη «Φάρμα» η οποία απλώς είναι εξαφανισμένη από τον ανταγωνισμό.

Αργότερα όμως (λίγο πριν από τις 22.30) το κανάλι κατεβάζει στη «μάχη» τηλεθέασης τη δική του ισχυρή πρόταση, τη σειρά «Άγριες μέλισσες».

Αν τα βάλετε όλα αυτά μαζί αντιλαμβάνεστε ότι γίνεται της κακομοίρας εκείνο το διάστημα.

Εν τέλει η ελληνική μυθοπλασία με στέρεα δομικά υλικά υπερτερεί σε προτιμήσεις έναντι των προτάσεων ριάλιτι.

Μια άλλη «μάχη» με διαφορετικά χαρακτηριστικά παρατηρείται στο διάστημα 20.00-21.00. Εκείνη την ώρα… κονταροχτυπιούνται τα κεντρικά δελτία ειδήσεων Star και Σκάι (διαβάζεται και αντιστρόφως) και η σατιρική εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» του ΑΝΤ1.

Ο επιμερισμός τηλεθεατών και η «μπετοναρισμένη» βάση της σατιρικής εκπομπής φέρνουν το «Ράδιο αρβύλα» σταθερά στις μεσαίες θέσεις τηλεθέασης του ημερήσιου τηλεβαρόμετρου.

Ενδιαφέρον έχει και η εμφάνιση των τηλεπαιχνιδιών των Star και Alpha. Από μία οπτική υπάρχει ένας κόσμος που περίπου πάει σερί με τα τηλεπαιχνίδια, αρχίζοντας με το «Deal», καθώς προβάλλεται στις 17.45, και συνεχίζει με τον «Τροχό της τύχης», η προβολή του οποίου είναι προγραμματισμένη σχεδόν κολλητά με το τέλος του τηλεπαιχνιδιού του Star.

Προφανώς και υπάρχουν κάποιοι που δεν τα συνδυάζουν. Τίποτα όμως δεν αποκλείει ότι άλλοι το πάνε σερί με τα τηλεπαιχνίδια.

Εκ του αποτελέσματος- σύμφωνα με τη Nielsen Audience Measurement– το τηλεπαιχνίδι του Star «βάζει κάτω» το «The Chase» του Mega και το δελτίο ειδήσεων του Alpha που βρίσκονται «απέναντί» του.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Μια γυναίκα φέρνει ανατροπές (Video)

Νίκος Μουτσινάς: Ρίχνει «πόρτα» στον Βαλάντη (Video)

Survivor – Εκτός εαυτού η Ευρυδίκη με Μυριέλλα: «Λέει ψέματα και κάνει κωλοτούμπες» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:04