search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:33
MENU CLOSE

ΠΟΥ: Κοντά στο τέλος της πανδημίας η Ευρώπη

03.02.2022 15:37
poy_new

Ενθαρρυντικές είναι οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που βλέπουν ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να βγει από την πανδημία, χάρη στην ισχυρή ανοσία και τη μικρότερη σοβαρότητα της Όμικρον.

«Με το τέλος του χειμώνα, αυτή η περίοδος αυξημένης προστασίας πρέπει να θεωρηθεί ‘κατάπαυση του πυρός’ που θα μπορούσε να μας φέρει μια μόνιμη ειρήνη», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του Π.Ο.Υ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η κατάσταση αυτή δεν θα μπορέσει να διαρκέσει παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η ανοσία θα διατηρηθεί με τη συνέχιση των εκστρατειών εμβολιασμού και της επιτήρησης νέων παραλλαγών, διευκρίνισε ωστόσο, καλώντας τις υγειονομικές αρχές να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Στην εν λόγω περιφέρεια, που αριθμεί 53 χώρες, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται στην κεντρική Ασία, οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με την Όμικρον.

Σχεδόν 12 εκατ. νέα κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Απίστευτη έρευνα! Τα παιδικά τραύματα μπορούν να σε κάνουν… αντιεμβολιαστή

Το αρωματικό βότανο που διώχνει το άγχος και ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα σιδήρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21