search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:26
MENU CLOSE

Startup έφτιαξε φορητό «powerbank» για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Πότε θα βγει και πόσο θα κοστίζει (photos)

11.02.2022 19:27
ilektrikooxima-new

Με το δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη να υπολείπεται σημαντικά του αριθμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η ανάγκη για λίγα επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Η startup ZipCharge είχε παρουσιάσει τον Νοέμβριο του 2021, στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη, μία ενδιαφέρουσα λύση στο πρόβλημα.

Το ZipCharge Go είναι ένας φορητός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων, στο μέγεθος μίας βαλίτσας καμπίνας αεροπλάνου. Το «power bank με ρόδες» – όπως το ονομάζουν – βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη και γρήγορη φόρτιση κάθε τύπου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το ZipCharge Go θα προσφέρει αυτονομία έως 64 χλμ

Στόχος της εταιρείας είναι οι πρώτες παραδόσεις του φορητού φορτιστή να γίνουν στις αρχές του 2023. Η φορητή μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε οποιαδήποτε κοινή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, στο σπίτι ή το γραφείο. Θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις χωρητικότητας από 4 έως 8 kWh, ικανή να προσφέρει αυτονομία από 32 έως 64 χιλιόμετρα, εντός 30-60 λεπτών. Η ταχύτητα φόρτισης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το ηλεκτρικό όχημα, η εξωτερική θερμοκρασία και το καλώδιο φόρτισης.

Το ZipCharge Go θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος αποθήκευσης ενέργειας, ώστε π.χ. να φορτίσει ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν θα χρησιμοποιείται για την κύρια αποστολή του. Ο τύπου βαλίτσας φορτιστής ZipCharge Go θα είναι διαθέσιμος τόσο για αγορά όσο και για μίσθωση, με την μηνιαία συνδρομή να υπολογίζεται σε περίπου 57 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κλέβουν ένα αυτοκίνητο μέσα σε ένα λεπτό – Τι έδειξε κλειστό κύκλωμα καμερών (Video)

Έρχεται φόρος «κεραμίδα» σε χιλιάδες Ι.Χ. – Ποιοι θα πληρώσουν «χαράτσι» 3.000 ευρώ

Aυτοκίνητα υγραερίου: Πώς οι αυξήσεις στα καύσιμα «εκτόξευσαν» τις πωλήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:25