search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:09
MENU CLOSE

Ουκρανία: Ο στρατός καταγγέλλει προβοκάτσιες από μισθοφόρους

19.02.2022 18:19
Ukraine_new

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι μισθοφόροι έχουν φθάσει στην υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών ανατολική Ουκρανία για να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες με τη συνεργασία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο στόχος αυτών των προκλήσεων θα είναι φυσικά να κατηγορηθεί η Ουκρανία για περαιτέρω κλιμάκωση“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι σχεδιάζει προβοκάτσιες με στόχο να υπάρξουν απώλειες αμάχων στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να αποκτήσει η Μόσχα μια αφορμή για να επιτεθεί στον γείτονά της.

Η Μόσχα το διαψεύδει.

«Κακό για τη σταθερότητα της Ευρώπης να αγνοούνται οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητεί η Μόσχα»

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε σήμερα τηλεφωνικώς στον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λεντριάν ότι το να αγνοούνται οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητεί η Μόσχα είναι κακό για τη σταθερότητα της Ευρώπης και για αλλού, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να διασφαλίσουν την αρχή της “ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας“, ανέφερε το υπουργείο.

“Το να αγνοούνται τα νόμιμα δικαιώματα της Ρωσίας σε αυτή την περιοχή επηρεάζει δυσμενώς τη σταθερότητα όχι μόνο της ευρωπαϊκής ηπείρου αλλά και του κόσμου”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Λεντριάν είπε ότι ο διάλογος είναι ακόμη πιθανός και ότι η Γαλλία δεσμεύεται να εργαστεί γι αυτό, αλλά είναι στο χέρι της Ρωσίας να το επιλέξει.

Σήμερα οι ενέργειες και τα λόγια της Ρωσίας δεν συμβαδίζουν“, σημειώνεται στην ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Κλείνουν γραφεία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Τα γραφεία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία παραμένουν σε λειτουργία, ωστόσο το προσωπικό για λόγους ασφαλείας έχει μεταφερθεί στο Λβιβ και τις Βρυξέλλες. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε:

«Το ΝΑΤΟ και οι συμμαχικές χώρες παρακολουθούν και αξιολογούν την κατάσταση πολύ στενά και συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι πρωταρχικής σημασίας, επομένως το προσωπικό έχει μεταφερθεί στο Λβιβ και τις Βρυξέλλες. Τα γραφεία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία παραμένουν σε λειτουργία. Συνεχίζουμε να καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει και να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Η ΕΕ παρέχει βασικές προμήθειες – Το γερμανικό ΥΠΕΞ καλεί τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν άμεσα την χώρα (Video)

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Τρεις συλλήψεις – Προσπάθεια να μην βυθιστεί

Ελληνοτουρκικά: Νέος γύρος διερυνητικών επαφών, την Τρίτη, στην Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04