search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:05
MENU CLOSE

Κρίση στην Ουκρανία: Κλιμάκωση της έντασης – Πέντε νεκροί στρατιώτες

21.02.2022 15:49
KIEV-new

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας με τις μάχες μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και ουκρανικού στρατού να μαίνονται.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό RT, πέντε ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και δύο τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες είναι μια ομάδα «σαμποτάζ και αναγνώρισης» που επιχείρησε να εισέλθει στη Ρωσία.

Ο ρωσικός στρατός και οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν μία ομάδα να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Μια μονάδα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας μαζί με μια μονάδα συνοριοφυλακής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας απέτρεψε μια ομάδα δολιοφθοράς να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, δύο οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος για να απομακρύνουν τους παραβάτες. Και τα δύο οχήματα καταστράφηκαν.

Διαψεύδει το Κίεβο

Η Ουκρανία από τη μεριά της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κάνει λόγο για ψευδείς ειδήσεις από τη μεριά της Ρωσίας.

«Ούτε ένας από τους στρατιώτες μας δεν παραβίασε τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία και ούτε ένας δεν σκοτώθηκε σήμερα (Δευτέρα)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

Αίτημα σε Πούτιν για αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουχάνσκ ως ανεξάρτητες περιοχές

Οι ηγέτες στις δύο αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, ζήτησαν σήμερα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τις αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες.

Εάν η Ρωσία προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να αποστείλει ανοικτά η Μόσχα στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο περιοχές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι παρεμβαίνει ως σύμμαχος για τις προστατεύσει έναντι της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Moody’s: «Έκρηξη» τιμών στο πετρέλαιο με πιθανή ανάφλεξη στην Ουκρανία

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές «τρομοκρατικές επιθέσεις»

Βραζιλία: Στους 152 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:05