search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:18
MENU CLOSE

«Νούμερα» θα αρχίσει να κάνει η ΕΡΤ

24.02.2022 09:01
delivorias_new

Η χρονική στιγμή κατά την οποία θα ανάψει το «πράσινο φως» από την επιτροπή προγράμματος της ΕΡΤ για να λάβει και επισήμως το «οκ» ο πολυτάλαντος Φοίβος Δεληβοριάς και να υλοποιήσει την πρόταση του με τίτλο «Τα νούμερα» δεν απέχει και πάρα πολύ.

Η ΕΡΤ «ενδιαφέρεται πάρα πολύ», όπως αναφέρουν με νόημα κύκλοι της, να διευρύνει τη συνεργασία της μαζί του. Ο Δεληβοριάς, επιδραστικός καλλιτέχνης με «γκελ» σε ένα πλατύ από κάθε άποψη κοινό, παρουσιάζει την εβδομαδιαία εκπομπή «Λίστα αναμονής» στο Δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ο Δεληβοριάς καταξιωμένος καλλιτέχνης, με παρεμβατικό λόγο και έργο, έχει προτείνει ένα πολυθέαμα στην κρατική τηλεόραση που προσομοιάζει σε κάποιο βαθμό με τα πάρτι που στήνει τα τελευταία αρκετά χρόνια, κάθε καλοκαίρι, στην παράσταση «Στην ταράτσα του Φοίβου».

«Δεν θα είναι αμιγώς μουσική εκπομπή», αναφέρουν στο topontiki.gr δορυφόροι της ΕΡΤ που είναι σε θέση να γνωρίζουν, αλλά θα είναι «μια πολυσύνθετη παραγωγή με στοιχεία μυθοπλασίας, πρόζας, μουσικής, που περισσότερο θα παραπέμπει στην θρυλική «μάντρα του Αττίκ»».

Η εικόνα που σκιαγράφησαν με αδρές γραμμές οι ΕΡΤικοί κύκλοι δεν απέχουν πολύ από αυτό που με επιτυχία κάνει τόσα καλοκαίρια τώρα ο Φοίβος Δεληβοριάς στην «Ταράτσα» του η οποία εξ αρχής ήταν μια διαδραστική παραγωγή.

Η «μάντρα του Αττίκ» ήταν- προπολεμικά- ένας καλλιτεχνικός όμιλος που περιλάμβανε τραγουδιστές και άλλους αυτοσχέδιους παρουσιαστές, μίμους, και διοργάνωνε διάφορες δημόσιες εμφανίσεις και εκδηλώσεις στην Αθήνα, αρχής γενομένης το καλοκαίρι του 1930. Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο εμπνευστής της «μάντρας»  Κλέων Τριανταφύλλου γνωστότερος ως Αττίκ, ο οποίος εκτελούσε και χρέη κομπέρ.

Διαβάστε επίσης:

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου

MasterChef: H Τατιάνα Χαρτάτι αποκάλυψε τον λόγο που αποχώρησε

«Φως»: Το νέο τραγούδι του Σασμού έγινε βίντεο κλιπ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:16