search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:19
MENU CLOSE

Ρωσικό «μπλόκο» σε Facebook και Twitter

04.03.2022 20:29
facebook-new-091

Ο εθνικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας Roskomnadzor ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να αποκλείσει την πρόσβαση στο Facebook στη χώρα. Ανέφερε 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών ΜΜΕ από τον Οκτώβριο του 2020, μαζί με τους πρόσφατους περιορισμούς που έχει θέσει η εταιρεία, σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ελήφθη η απόφαση να μπλοκαριστεί το Facebook» από σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε η Roskomnadzor μέσω του Telegram, ενώ στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανακοινώθηκε η απόφαση για μπλόκο και του Twitter σε όλη τη χώρα.

Πάντως, πολλές τεχνολογικές πλατφόρμες έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν τις υπηρεσίες τους στη Ρωσία. Το YouTube που ανήκει στην Google έχει μπλοκάρει τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RT και Sputnik στην Ευρώπη, ενώ το Facebook έχει αποκλείσει το RT και το Sputnik στην ΕΕ. Η Apple έχει επίσης σταματήσει τις πωλήσεις προϊόντων στη χώρα, ενώ η εταιρεία Microsoft Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις νέες πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της.

Η Google θα σταματήσει να πουλάει διαδικτυακές διαφημίσεις στη Ρωσία, ενώ παρόμοιες αποφάσεις είχαν ληφθεί νωρίτερα από το Twitter και το Snapchat.

Το BBC ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους δημοσιογράφους του από τη Ρωσία και ότι αναστέλλει προσωρινά τις ειδησεογραφικές δραστηριότητές του εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς αξιολογεί τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας που υιοθέτησαν οι ρωσικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία θέλει να φιλοξενήσει συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Αττάλεια

Ουκρανοί εθνικιστές ετοιμάζουν προβοκάτσια με δυτικούς δημοσιογράφους, λέει η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το φυσικό αέριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16