ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 05:41
MENU CLOSE

Γερμανία: Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία «θα μείνουν για καιρό»

07.03.2022 16:59

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ εκτιμά ότι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία θα χρειαστεί να παραμείνουν για καιρό στη Γερμανία, απαιτείται, επομένως, μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τη φιλοξενία τους.

Ο πραγματικός αριθμός ωστόσο, διευκρινίζεται, μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερος, καθώς στα σύνορα π.χ. της Πολωνίας δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι, αλλά μόνο περιστασιακοί.

«Η κοινωνία μας, η χώρα μας, πρέπει να παραμείνει γενναιόδωρη σε αυτούς τους καιρούς», τόνισε ο κ. Χάιλ και αναφέρθηκε στο ζήτημα της στέγης αλλά και στην πρόσβαση των προσφύγων στην αγορά εργασίας. «Το θέμα θα απασχολήσει τη Γερμανία για πολύ καιρό και αφορά την ενσωμάτωση και την ισότιμη συμμετοχή. Οι καλές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η φροντίδα για τα παιδιά, η διδασκαλία της γλώσσας κλπ είναι βασικά στοιχεία», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ με επιστολή του προς τις κρατιδιακές κυβερνήσεις, διερευνά αν υπάρχουν κρατικά κτίρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις νέες ανάγκες.

Οι δήμοι και οι κοινότητες με τη σειρά τους έχουν ήδη ζητήσει οικονομική βοήθεια προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις, αλλά και ένα σύστημα κατανομής των προσφύγων στα κρατίδια.

Διαβάστε επίσης

Ο Ζελένσκι ζητά στρατιωτικά αεροσκάφη – Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις

Φον ντερ Λάιεν για τις κυρώσεις στη Ρωσία: «Δεν τελειώσαμε, προετοιμάζουμε περαιτέρω βήματα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ανήθικη η ρωσική πρόταση για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους», λέει το Κίεβο

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55
Exit mobile version