search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:32
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Έρχονται απανωτές αυξήσεις στο ψωμί, λέει ο Πρόεδρος των Αρτοποιών (Video)

14.03.2022 09:33
psomi new

Τις πρώτες «αναπόφευκτες» αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού, καθώς θα ακολουθήσουν πιθανότατα και άλλες, προανήγγειλε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, η τιμή των αλεύρων έχει εκτιναχθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι πρώτες παράλαβες των μαλακών σιτηρών την προηγούμενη εβδομάδα ήταν έως και 60% επάνω. Το μικρό τσουβάλι από 13 – 15 ευρώ που ήταν παλιά, ξεπέρασε τα 22 ευρώ», είπε ο Μ. Μούσιος μιλώντας στο MEGA.

«Το 20% των μαλακών σιτηρών το εισάγουμε από την Ουκρανία, το 10% από τη Ρωσία και το 5% από τη Μολδαβία», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις σε βασικά είδη, όπως το ψωμί, θα είναι αναπόφευκτες.

«Θα δούμε τις επόμενες ημέρες αυξήσεις. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιες θα είναι αυτές, αλλά σίγουρα δε θα σταματήσουμε εδώ. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει που θα φτάσουν οι αυξήσεις».

Διαβάστε επίσης:

e-ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Πληρωμές μέχρι την Παρασκευή 18/3 για πάνω από 100.000 δικαιούχους

Ακίνητα – Αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα παράταση μέχρι 30 Ιουνίου με πρόστιμο 20%

Στη δίνη του πολέμου και του «πληθωριστικού κυκλώνα» οργανωμένο λιανεμπόριο και καταναλωτές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05