search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:50
MENU CLOSE

Μακρόν: Δείχνει «ταλαιπωρημένος» σε συνομιλία με Πούτιν – Aξύριστος, αγχωμένος και υπερβολικά casual (Photo)

14.03.2022 19:02
macron_c

Ο φωτογραφικός φακός έπιασε τον Εμανουέλ Μακρόν την ώρα που μιλάει τηλεφωνικώς με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Διανύνοντας την τρίτη εβδομάδα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, κάθε πτυχή αυτής της αδιανότητης πολεμικής σύγκρουσης μπαίνει στο μικροσκόπιο.

Οι επαφές των λιγοστών δυτικών ηγετών που κρατούν ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν για προφανείς λόγους τεράστιο ενδιαφέρον.

Πόσο μάλλον όταν σε αυτές “πρωταγωνιστεί” ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που έχει αναλάβει να κρατά την τηλεφωνική γραμμή με το Κρεμλίνο ανοιχτή.

Το πώς εμφανίζεται να είναι ντυμένος και τι χειρονομίες κάνει ο Γάλλος πρόεδρος την ώρα αυτών των κρίσιμων τηλεφωνικών συνομιλιών είναι μια άλλη συζήτηση που στη Γαλλία έχει πάρει διαστάσεις, δεδομένου και ότι σε λιγότερες από πέντε εβδομάδες θα στηθούν κάλπες για τις προεδρικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας στο γραφείο του, στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο Ελιζέ.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Μακρόν φαίνεται στις φωτογραφίες που δίνονται στη δημοσιότητα τόσο από την επίσημη φωτογράφο του Soazig de la Moissonnière όσο και από τον λογαριασμό της γαλλικής προεδρίας να ζει με δραματικό τρόπο την στιγμή της συνομιλίας.

Σκηνοθετημένη ή όχι, η εικόνα του Γάλλου προέδου αξύριστου, ντυμένου με φούτερ με κουκούλα και έκδηλη την ένταση στις εκφράσεις του προσώπου του, προκαλεί το ενδιαφέρον.

Εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος δέχεται και επικριτικά σχόλια ότι σκηνοθετεί την εμφάνισή του με σκοπό να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του και να εξασφαλίσει εκλογικά οφέλη.

Χαρακτηριστική είναι η παραπάνω φωτογραφική σύνθεση που κυκλοφορεί ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα και απεικονίζει τον Μακρόν με τον Αμερικανό πρόεδρο Κένεντι όταν εκείνος είχε κληθεί να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο πυρηνικού ολέθρου κατά την ψυχροπολεμικκή “κρίση του Κόλπου των Χοίρων”.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία από αναφορές για εκρήξεις κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι δεν είναι Σλάβοι – Είναι Όρκς» λέει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Γκουτέρες: «Ανατριχιαστική εξέλιξη» η αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:50