search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:09
MENU CLOSE

Moskva: Νεκρός ο κυβερνήτης του λέει το Κίεβο – Χτύπημα σε ουκρανικό εργοστάσιο πυραύλων ως αντίποινα από τη Μόσχα

15.04.2022 22:47
moskva_new

Οι ουκρανικές Αρχές ισχυρίζονται ότι ο καπετάνιος του ρωσικού πολεμικού πλοίου Moskva που βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα έχασε τη ζωή του στο πλοίο.

Ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, μοιράστηκε τον ισχυρισμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram λέγοντας ότι ο καπετάνιος του πλοίου, Anton Kuprin, πέθανε κατά τη διάρκεια μιας «έκρηξης και πυρκαγιάς στο πλοίο».

Μια μέρα αφότου η Ρωσία έχασε τη ναυαρχίδα του πυραυλικού καταδρομικού Moskva, το υπουργείο Άμυνας της απείλησε την Ουκρανία με εντεινόμενες επιθέσεις και ισχυρίστηκε ότι έπληξε ένα εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων στα περίχωρα του Κιέβου.

«Υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς, πύραυλοι Kalibr χτύπησαν στρατιωτική εγκατάσταση στα περίχωρα του Κιέβου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στο μηχανουργείο Zhulyansky Vizar, καταστράφηκαν εργαστήρια παραγωγής και επισκευής αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς, καθώς και πυραύλων κατά πλοίων», πρόσθεσε.

«Ο αριθμός και η κλίμακα των επιθέσεων πυραύλων σε στόχους στο Κίεβο θα αυξηθούν», είπε.

Μάρτυρες ανέφεραν μερικές από τις πιο ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την περιοχή πριν από δύο εβδομάδες.

Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε αφότου η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για τη βύθιση του εμβληματικού καταδρομικού Moskva της Μόσχας στοχεύοντάς το με δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Το Πεντάγωνο είπε ότι πιστεύει ότι οι ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν το πλοίο, το οποίο ήταν μακράν το μεγαλύτερο σκάφος της Ρωσίας στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα, εξοπλισμένο με κατευθυνόμενους πυραύλους για επιθέσεις στην ακτή και να κατάρριψη αεροπλάνων και ραντάρ για να παρέχει κάλυψη αεράμυνας στον στόλο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παραδέχτηκε χθες ότι το Moskva βυθίστηκε, αλλά είπε ότι αυτό έγινε ενώ ρυμουλκούνταν στο λιμάνι μετά από πυρκαγιά και εκρήξεις σε συνθήκες θαλασσοταραχής. Περισσότερα από 500 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν, πρόσθεσε.

«Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος»

Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο στο οποίο μια δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης λέει ότι η «ειδική επιχείρηση» του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο, επειδή η Μόσχα έχει εισέλθει σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ.

Η παρουσιάστρια Olga Skabeyeva παρακάλεσε τους τηλεθεατές του Rossiya 1 να «αναγνωρίσουν» ότι η χώρα τώρα «πολεμούσε ενάντια στις υποδομές του ΝΑΤΟ, αν όχι στο ίδιο το ΝΑΤΟ».

«Αυτό στο οποίο έχει κλιμακωθεί μπορεί ξεκάθαρα να ονομαστεί Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», είπε.

Επιπλέον, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι περισσότερα από 900 πτώματα αμάχων ανακαλύφθηκαν στην περιοχή γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων – τα περισσότερα από αυτά πυροβολήθηκαν θανάσιμα.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομικής δύναμης του Κιέβου, είπε ότι τα πτώματα εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους ή έγιναν προσωρινές ταφές. Ανέφερε στοιχεία της αστυνομίας που δείχνουν ότι το 95% σκοτώθηκαν από πυρά.

«Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι κάτω από τη [ρωσική] κατοχή, οι άνθρωποι απλώς εκτελέστηκαν στους δρόμους», είπε ο κ. Νεμπίτοφ.

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Σχέδιο «τορπίλη» από το Δ.Σ. στην εισβολή του Έλον Μασκ – Πώς περνά στην αντεπίθεση

Ρωσία: Απελαύνει 18 Ευρωπαίους διπλωμάτες – Για αντίποινα κάνει λόγο η Κομισιόν

Ζελένσκι: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πιθανή χρήση πυρηνικών από τον Πούτιν


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:08