search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:23
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πιθανή χρήση πυρηνικών από τον Πούτιν

15.04.2022 18:56
zelenksi-cnn

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε δραματικούς τόνους, ότι «ο κόσμος, και όχι μόνο εμείς, θα πρέπει να προετοιμαστεί για μία πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τον Πούτιν».

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε και σε χημικά όπλα, λέγοντας πως «μπορούν να το κάνουν, επειδή γι’ αυτούς η ανθρώπινη ζωή είναι ένα τίποτα».

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε, δεν φοβόμαστε, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε. Αυτό είναι ένα ζητούμενο όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για όλες τις χώρες, για όλον τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ζελένσκι παρέμεινε στην Ουκρανία καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου των 50 ημερών με τη Ρωσία, καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας αντιστάθηκαν στις προσπάθειες του Κρεμλίνου να καταλάβει το Κίεβο και ανάγκασαν τη Ρωσία να επικεντρώσει εκ νέου τις πολεμικές της προσπάθειες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, όπου η Ουκρανία προσδοκά σημαντική κλιμάκωση των μαχών τις επόμενες μέρες.

Ένα από τα σημαντικότερα πολεμικά πλοία της Ρωσίας βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα αυτή την εβδομάδα, το οποίο η Ουκρανία είπε ότι ήταν αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης, ενώ η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οφειλόταν σε πυρκαγιά από έκρηξη πυρομαχικών.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους κρουζ στα περίχωρα του Κιέβου και εξακολουθεί να διατηρεί την ικανότητα να στοχεύει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας με όπλα μεγάλης εμβέλειας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ο Πούτιν, εάν βρεθεί «στριμωγμένος», να στραφεί στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία. Ο διευθυντής της CIA, Μπιλ Μπερνς, δήλωσε την Πέμπτη ότι η CIA παρακολουθεί «με πολύ μεγάλη προσοχή» το ενδεχόμενο, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δει ακόμη σημάδια ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει ένα τέτοιο βήμα.

«Δεδομένης της πιθανής απελπισίας του Προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας, δεδομένων των αποτυχιών που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στρατιωτικά, κανένας από εμάς δεν μπορεί να πάρει ελαφρά την απειλή που δημιουργεί μια πιθανή καταφυγή σε τακτικά πυρηνικά όπλα ή πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης», είπε σε δημόσια ομιλία του στο Georgia Tech.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95/-160 «σήκωσαν» οι Ρώσοι

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πιθανόν να διαρκέσει έως το τέλος του 2022, λένε οι ΗΠΑ

Σαγκάη: Πώς το σκληρό lockdown επηρεάζει την παγκόσμια αγορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:20