search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:27
MENU CLOSE

Standard and Poor’s: Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία – Αναβάθμιση από ΒΒ σε BB+

23.04.2022 00:00
Αναβάθμιση του αξιόχρεου των συστημικών τραπεζών από την Standard & Poor

Η Standard & Poor’s αναβάθμισε κατά 1 βαθμίδα το αξιόχρεο της Ελλάδας κι έτσι η ελληνική οικονομία απέχει ένα επίπεδο από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Το βασικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση αναβάθμισης του αξιόχρεου, είναι οι προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης της Ελλάδας, βάσει του πλάνου των μεταρρυθμίσεων που ήδη εφαρμόζονται

Επιπλέον, σε αντίθεση π.χ. με το ΔΝΤ που έδειξε να αγνοεί τις θετικές επιπτώσεις από το «πακέτο» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, αναγνωρίζεται η πρόσθετη δυναμική που δίνει στην Ελλάδα, έτσι ώστε να κάνει το άλμα προς τα εμπρός.

Αναφορά γίνεται, επίσης, στην προσήλωση προς τη δημοσιονομική σταθερότητα και στη σταθερή μείωση των κόκκινων δανείων, παρά τους προβληματισμούς που γεννά η νέα κρίση.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω διασφαλίζει, άλλωστε, μεσομακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του πολύ υψηλού χρέους, που έχει, όμως, σαφώς καλύτερο προφίλ από τα αντίστοιχα των εταίρων μας στη Ν. Ευρώπη.

Στρατηγικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. 

Διαβάστε επίσης

Κατερινόπουλος: H Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πήρε κεταμίνη από το διαδίκτυο

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 15χρονος μετά από πυροβολισμό – Τον πυροβόλησε κατά λάθος φίλος του

Euroleague: Ολυμπιακός-Μονακό 72-96 – Τον «πλήγωσε» ο Μάικ Τζέιμς

.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:23