search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:00
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από βομβαρδισμούς στο Λουχάνσκ, ένας στο Ντνιπροπετρόφσκ

24.04.2022 10:29
polemos_ukraine

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στα social media ο κυβερνήτης του Λουχανσκ, Σερχίι Γκαϊντάι, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.

Επίσης, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, δήλωσε ότι ένας 48χρονος άνδρας σκοτώθηκε στη διάρκεια βομβαρδισμών τη νύκτα.

Πάντως, σύμφωνα με την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωθήσει αυτή την εβδομάδα πολλές ρωσικές επιθέσεις στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κατάφερε να καταλάβει κάποιες περιοχές, η αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων είναι ισχυρή σε όλους τους άξονες.

«Το χαμηλό ρωσικό ηθικό και ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτει (ο ρωσικός στρατός) για να ανασυνταχθεί, να επανεξοπλιστεί και να αναδιοργανωθεί πριν τις επιθέσεις πιθανόν να περιορίζουν την αποτελεσματικότητα του στις μάχες», εκτίμησε το βρετανικό υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

OHE: Στην Άγκυρα τη Δευτέρα ο Αντόνιο Γκουτέρες

«Μπλόκο» της Τουρκίας στα ρωσικά αεροσκάφη – Έκλεισε τον εναέριο χώρο της με κατεύθυνση τη Συρία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο αύριο ο Μπλίνκεν – Η ανακοίνωση Ζελένσκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:59