search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:19
MENU CLOSE

Ζήτημα… μεθοδολογίας

03.05.2022 14:22
oikonomou

Ζήτημα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» καθορίζει τον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, βάσει του οποίου η Ελλάδα έπεσε 38 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη, έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ερωτηθείς σχετικά, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα κατοχυρώνεται συνταγματικά και ότι δεν τίθεται ζήτημα ελευθερίας ή ποιότητας των ΜΜΕ στη χώρα. Αντιθέτως, επισήμανε ότι για τον ορισμό του δείκτη η οργάνωση χρησιμοποιεί και κάποια στοιχεία, όπως εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι σωστά.


Να σημειωθεί ότι βάσει του δείκτη η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση της Ευρώπης, στην 108η θέση παγκοσμίως και η οργάνωση χαρακτηρίζει την κατάσταση της ελευθερίας του τύπου στην χώρα ως «προβληματική».

Διαβάστε επίσης:

Η τρυφερή φωτογραφία της Όλγα Κεφαλογιάννη για την επέτειο του γάμου της με τον Μίνωα Μάτσα (Photo)

Νέα Δημοκρατία: Εκνευρισμός για τις διαρροές για τα ψηφοδέλτια – Ποιοι αντέδρασαν

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ποιοι πρώην Υπουργοί επιστρέφουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:19