search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:47
MENU CLOSE

Καμπάνια εκδοτών και ενώσεων Τύπου κατά των fake news – «Βλάπτουν σοβαρά την υγεία» (Photo)

05.05.2022 11:25
fake news new

Την καλλιέργεια κουλτούρας για ενημέρωση από αξιόπιστα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, και από επαγγελματίες δημοσιογράφους έχει ως βασικό πυλώνα η ενημερωτική καμπάνια με σαφές μήνυμα «Τα fake news είναι junk news» που μόλις άρχισε να «τρέχει».

Στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και αντιμετώπισης της «πανδημίας» των ψευδών ειδήσεων πρωτοστατούν οι ΕΙΗΕΑ (εκδότες Τύπου Αθήνας) , ΕΝΕΔ (ψηφιακοί εκδότες),  ΣΗΠΕ (περιφερειακός Τύπος),  ΕΙΕΤ  (εκδότες περιφερειακού Τύπου),  ΕΔΙΠΤ (δημοσιογράφοι, εκδότες περιοδικού Τύπου) και εκδοτικές επιχειρήσεις- μέλη του ΟΣΔΕΛ (του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων έργων λόγου).

Η καμπάνια υπογραμμίζει τον κίνδυνο που απειλεί την Ενημέρωση από τη διασπορά ανυπόστατων ή κατασκευασμένων ειδήσεων και προτρέπει τους αναγνώστες, έγχαρτου ή ψηφιακού Τύπου, να εμπιστεύονται επαγγελματίες δημοσιογράφους αλλά και να αντλούν την πληροφόρηση τους από ΜΜΕ κατά τεκμήριο των επαγγελματιών Τύπου.

Με την καμπάνια οι εκδότες Τύπου και οι ενώσεις τους στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη ελέγχου των πηγών ενημέρωσης και διασταύρωσης των ειδήσεων, στην ανάδειξη του ρόλου του επαγγελματία δημοσιογράφου και του εκδότη Τύπου ως φορέων έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης, αλλά και να υπογραμμίσουν τη συμβολή του περιφερειακού και τοπικού Τύπου.

Εκείνο που έχει σημασία για τους εκδότες και τις δημοσιογραφικές ενώσεις είναι το αναγνωστικό κοινό να εμπεδώσει την αντίληψη ότι «περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υπάρχει ανάγκη από αξιόπιστη και έγκυρη πληροφορία».

Διαβάστε επίσης

Άγριες Μέλισσες: Η επανασύνδεση Νικηφόρου και Ασημίνας «τρέλανε» το Twitter!

ΑΝΤ1: Νέα εκπομπή για την «επόμενη μέρα» στον πλανήτη

Σκληρές «μάχες» για την τηλεθέαση την πασχαλινή περίοδο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:46