search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:49
MENU CLOSE

Associated Press: Εύσημα Μπάιντεν στην Ελλάδα για τη στάση της απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία

17.05.2022 17:11
mitsotakis- biden 87-new

Με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο και το Associated Press σε άρθρο του για την συνάντηση των δύο ηγετών αναφέρεται στα όσα συζητήθηκαν αλλά και στην μακριά παράδοση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Σε αυτό τονίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν επαίνεσε την Ελλάδα για την επίδειξη «ηθικής πυγμής», επιβάλλοντας γρήγορα κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, παρέχοντας στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και δεχόμενη Ουκρανούς πρόσφυγες που διέφυγαν από τον πόλεμο, σύμφωνα με το άρθρο του Associated Press.

Μάλιστα, το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Ουάσιγκτον για να τιμήσει τον εορτασμό μνήμης για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας και θα απευθύνει ομιλία σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου την Τρίτη.

«Η εορταστική στιγμή όμως επισκιάστηκε από τη σημαντικότερη πολεμική σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην οποία ο Μπάιντεν προσπαθεί να δώσει ένα τέλος» αναφέρει το AP.

«Βοηθάμε τους Ουκρανούς να πουν όχι στη ρωσική επιθετικότητα», είπε ο Μπάιντεν. «Και λέμε όχι στην τυραννία, στην ιδέα ότι οι απολυταρχίες θα νικήσουν τις δημοκρατίες στον 21ο αιώνα, γιατί αυτό είναι που διακυβεύεται εδώ, κατά την άποψή μου».

Καθώς η Ευρώπη επιθυμεί να αποσυνδεθεί από τη ρωσική ενέργεια, ο Μητσοτάκης προώθησε την ιδέα να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος που μπορεί να φέρει αέριο, καθώς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που παράγονται στη νοτιοδυτική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στην Ανατολική Ευρώπη, τονίζεται στο άρθρο του Associated Press.

Διαβάστε επίσης:

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Τα F-35 παρέχουν ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο δυνατοτήτων» (Video)

ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Να είναι σαφής η δέσμευση των ΗΠΑ ότι δεν θα επιβραβευθεί με νέους εξοπλισμούς η Τουρκία

ΚΚΕ για Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Ο λαός θα πληρώσει την «καλύτερη στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05