search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:07
MENU CLOSE

Ταξίδι στις ΗΠΑ με ποντιακό «χρώμα» για τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης

23.05.2022 13:59
konstantatos_new

Ιδιαίτερο ποντιακό «χρώμα» είχε το πρόσφατο ταξίδι του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε προσκεκλημένος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά και της Παγκόσμιας Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος επισκέφθηκε το πρώτο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων που έχει τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο στην Αμερική, σε πάρκο του Norwalk του Connecticut, όπου και συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης στις 15 Μαΐου.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι «τιμήσαμε με την Ομογένεια και την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Μόνο υπερήφανος μπορώ να δηλώσω για την συγκινητική εκδήλωση στην εκκλησία αλλά και στο πρώτο μνημείο σε Δημόσιο πάρκο της Αμερικής για την Γενοκτονία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Κωνσταντάτος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να αναγερθεί στο Ελληνικό το Παγκόσμιο Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ βρέθηκε και στη Βοστόνη, το Ρόουντ Άιλαντ και τη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η αγχωμένη υποψήφια Μιλένα Αποστολάκη

Νέα Δημοκρατία: Μπαράζ ανακοινώσεων για τα ψηφοδέλτια ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης καταχειροκροτήθηκε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01