search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:08
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο «κατεβαίνει» ο αριθμός των θεατών των καναλιών

23.05.2022 18:31
tileorasi_new

Στην prime time ζώνη τηλεθέασης φαίνεται να έχει κάνει κίνηση «ματ» ο Alpha με τις δύο σειρές μυθοπλασίας που επέλεξε να έχει (με την «μετάθεση» της σειράς «Ψέματα») σε διαδοχικές ώρες προβολής επεισοδίων.

Την πρώτη προτίμηση των τηλεθεατών, σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen για το τριήμερο (20 εως 22 Μαΐου), συγκέντρωσε η δραματική σειράς «Σασμός».

Το δεύτερο επεισόδιο της θριλερικής κοινωνικής σειράς «Ψέματα» σε άλλη ημέρα αλλά την ίδια ώρα προβολής με εκείνη της πρεμιέρας προσπέρασε σχεδόν κάθε άλλο πρόγραμμα της Παρασκευής και πήγε και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ημερήσιου Top 10.

Μια θέση πιο πίσω πλασαρίστηκε το «Φως στο τούνελ» που έχει καθιερωθεί ως νυχτερινό τηλεοπτικό ραντεβού.

Σκεφτείτε πως στο τελευταίο μέρος της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, από τις 02.00 έως τις 02.22, ξαγρύπνησαν 322.000 τηλεθεατές και ήταν το ένατο από πλευρά απόδοσης πρόγραμμα του Σαββάτου.

Το Σάββατο είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις δύο άλλες ημέρες του τριήμερου και επίσης συγκριτικά με το αντίστοιχο προηγούμενο.

Είχαμε χρόνια πάρα πολλά να δούμε στην κορυφαία θέση τηλεθέασης δελτίο ειδήσεων και αυτό συνέβη προχθές με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Κάτι η διασπορά της είδησης για την ευλογιά των πιθήκων και το κύμα ανησυχίας που αρχικά προκλήθηκε, καθώς στην πορεία διαπιστώθηκε ότι το εντοπισμένο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν άτομο που έπασχε από απλή ανεμοβλογιά, κάτι οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, έφεραν στη συχνότητα του Σκάι περι τις 450.000 τηλεθεατές μεταξύ 19.48 και 20.52.

Οι περισσότεροι απέμειναν στο κανάλι και στη συνέχεια παρακολούθησαν το σόου «The Masked singer».

Τρίτο καλύτερο της ημέρας η επανάληψη του επεισοδίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» το οποίο μια ημέρα νωρίτερα κα με καλύτερη τηλεθέαση είχε διακριθεί στην έκτη θέση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Σάββατο ο δείκτης τηλεθέασης είχε εμφανή γενική πτώση καθώς λόγω των αίθριων καιρικών συνθηκών παρα πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν  να απέχουν από την τηλεόραση.

Ο δείκτης παρουσίαση ανοδική τάση, όχι σε εντυπωσιακό βαθμό, την Κυριακή.  Με ζέστη και μεγάλη σε διάρκεια ημέρα η στάση της πλειονότητας των τηλεθεατών είχε ανάλογα χαρακτηριστικά με εκείνη του Σαββάτου.

Πρώτο σε προτιμήσεις το «Survivor», δεύτερο το «X Factor», τρίτο το «ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ special»  αλλά με αποδόσεις τελείως διαφορετικές που πετύχαιναν μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο ότι τέσσερα στα δέκα προγράμματα του Top 10 της Κυριακής ήταν δελτία ειδήσεων και αυτό οφείλεται στην ανησυχία του κόσμου για τις εξελίξεις από το υγειονομικό  ζήτημα των ημερών και την συνολικά έντονη επικαιρότητα που είχε διαμορφωθεί το τριήμερο.

Διαβάστε επίσης:

Ant1+: Η νέα σειρά «Η γέφυρα» με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο φόντο, κάνει πρεμιέρα σε τέσσερις ημέρες

Ταξιδιωτικές εκπομπές με επιδερμική προσέγγιση

Πορτοσάλτε για το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Κριτική με «Υπουργός γούτσου-γούτσου» δεν γίνεται (vid)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:55