search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:52
MENU CLOSE

Μαριούπολη: Εργάτες βρήκαν 200 πτώματα σε αποσύνθεση σε υπόγειο

24.05.2022 19:03
building – new

Εργάτες που έσκαβαν στα ερείπια μιας πολυκατοικίας στη Μαριούπολη βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα καθώς ανακάλυψαν 200 πτώματα στο υπόγειο, όπως δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές την Τρίτη – μια ζοφερή υπενθύμιση της φρίκης που εξακολουθεί να έρχεται στο φως στην ερειπωμένη πόλη που έχει δει μερικά από τα χειρότερα δεινά του διάρκειας τριών μηνών πολέμου.

Τα πτώματα ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και η δυσοσμία διαπέρασε τη γειτονιά, είπε ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της πόλης.

Στα παράλια της Αζοφικής Θάλασσας, η Μαριούπολη σφυροκοπήθηκε ανηλεώς κατά τη διάρκεια μιας μηνιαίας πολιορκίας που τελικά έληξε την περασμένη εβδομάδα αφού περίπου 2.500 Ουκρανοί μαχητές εγκατέλειψαν το Αζοφστάλ, ένα εργοστάσιο χάλυβα όπου είχαν περιχαρακωθεί προκειμένου να αποκρούσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατείχαν ήδη την υπόλοιπη πόλη, όπου υπολογίζεται ότι παραμένουν 100.000 άνθρωποι από έναν πληθυσμό προ πολέμου περίπου 450.000 και πολλούς παγιδευμένους χωρίς τροφή, νερό, θέρμανση ή ηλεκτρισμό.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 21.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν – ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους ότι διεξάγουν τον «απόλυτο πόλεμο», επιδιώκοντας να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους και καταστροφές στη χώρα του.

«Πράγματι, δεν υπήρξε τέτοιος πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο εδώ και 77 χρόνια», είπε ο Ζελένσκι στους Ουκρανούς το βράδυ της Δευτέρας, την παραμονή της επετείου των τριών μηνών από την έναρξη του πολέμου.

H ρωσική επίθεση έχει πλέον επικεντρωθεί στην ανατολική Ουκρανία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ντονμπάς.

Καθώς το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, επιχειρεί να ανακάμψει έπειτα από εβδομάδες ανηλεών βομβαρδισμών, οι κάτοικοι σχημάτισαν μεγάλες ουρές για να λάβουν μερίδες αλεύρι, ζυμαρικά, ζάχαρη και άλλα βασικά είδη αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Με… βεντάλιες θα βγάλουν το καλοκαίρι οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισπανίας

Όρμπαν: Επιμένει στο βέτο για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Απίθανο να επιτευχθεί συμφωνία, λέει σε επιστολή του στον Σαρλ Μισέλ

Στήριξη Στόλτενμπεργκ σε Τουρκία: Κανείς στο ΝΑΤΟ δεν έχει υποφέρει περισσότερο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:48