search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:49
MENU CLOSE

Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακιστέοι οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του – Τι ισχυρίστηκαν στην απολογία τους

03.06.2022 20:55
sifis-valirakis-123-new (2)

Τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν τα δύο αδέλφια, οι οποίοι είναι ψαράδες και κατηγορούνται για την δολοφονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Τα δύο αδέλφια απολογούνταν από τις 11 το πρωί στον ανακριτή Χαλκίδας, ο οποίος τους έκρινε προφυλακιστέους.

Οι δυο ψαράδες είχαν κατονομαστεί από μάρτυρα ο οποίος υποστηρίζει ότι συνεπλάκησαν με τον πρώην Υπουργό που είχε βγει για ψάρεμα από το σπίτι του στην Ερέτρια τον Ιανουάριο του 2021 και λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα.

Οι δυο άνδρες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη και κλήθηκαν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ψαράδες στην απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Σήφης Βαλυρακης αλλά ήταν στο σπίτι τους.

Λίγες μέρες πριν ο ένας εκ των δύο ψαράδων είχε αναφέρει: «Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειές μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στη θάλασσα… Τώρα πώς μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι».

Οικογένεια Βαλυράκη: Δεν πρόκειται για ατύχημα αλλά εμπλέκεται άλλο σκάφος στον θάνατό του

Από την πλευρά της οικογένειας του πρώην υπουργού είχε υποστηριχθεί εξαρχής ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Όπως ανέφερε δελτίο Τύπου των συνηγόρων παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλη Φωτάκη και Κώστα Παπαδάκη, «οι φωτογραφίες του θύματος αποκλείουν την εκδοχή του ατυχήματος και περιορίζουν σημαντικά την περίπτωση να έχουν προέλθει τα τραύματα του θανόντος από την προπέλα του σκάφους του».

Επίσης, σημείωσαν πως -βάσει των νέων στοιχείων της δικογραφίας που έχουν στα χέρια τους- «η εμπλοκή άλλου σκάφους ως τόπου προέλευσης της εγκληματικής ενέργειας πιστοποιείται από φωτογραφίες, ανάλυση ψηφιακών δεδομένων και μαρτυρικές καταθέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ελεύθερος οδηγός ταξί που καταγγέλθηκε για βιασμό Βρετανίδας τουρίστριας στα Μάλια

Πολύνεκρο τροχαίο στην Καβάλα: Βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε την «τρελή» ταχύτητα του Audi

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΘ – Ο διάλογος με τον πρύτανη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10