search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:37
MENU CLOSE

Η ακρίβεια κατεβάζει τους Βέλγους στον δρόμο – Παρέλυσε το αεροδρόμιο και οι συγκοινωνίες

20.06.2022 16:25
belgium strike

Περίπου 70.000 Βέλγοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ζητώντας από την κυβέρνηση δράση για την απότομη αύξηση του κόστους διαβίωσης ενώ η 24ωρη απεργία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στα τοπικά δίκτυα συγκοινωνιών σε όλη τη χώρα, «παρέλυσαν» τις μετακινήσεις.

Οι διαδηλωτές έφεραν σημαίες και πανό που έγραφαν «Περισσότερος σεβασμός, υψηλότεροι μισθοί» και «Τέλος του ειδικού φόρου κατανάλωσης», ενώ κάποιοι άναψαν φωτοβολίδες. Αρκετοί εκ των διαδηλωτών ζήτησαν από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα, άλλοι είπαν ότι οι εργοδότες πρέπει να βελτιώσουν τις συνθήκες αμοιβής και εργασίας.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα το παρών έδωσαν 80.000 διαδηλωτές ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ήταν 70.000.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να επιτρέψει την αναχώρηση επιβατικών πτήσεων επειδή η απεργιακή δράση επεκτάθηκε στο προσωπικό ασφαλείας και οι περισσότερες αφίξεις ακυρώθηκαν επίσης.

Οι τοπικοί φορείς δημόσιων συγκοινωνιών λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, αν και λειτουργούσαν ορισμένες γραμμές τρένων, εν μέρει για να επιτρέψουν στους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα.

Ο πληθωρισμός στο Βέλγιο έφτασε στο 9% τον Ιούνιο, που οφείλεται κυρίως στον αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αλυσίδες εφοδιασμού και στις τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων.

Ο πρωθυπουργός Alexander De Croo είπε ότι οι Βέλγοι εργαζόμενοι προστατεύονται καλύτερα από άλλους στις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή οι μισθοί αναπροσαρμόστηκαν στον πληθωρισμό.

Όπως δήλωσε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTBF, η κυβέρνηση έχει παρατείνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις επί των πωλήσεων σε φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα μέχρι το τέλος του έτους.

Περαιτέρω διακοπή των ταξιδιών αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα, με τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας της Brussels Airlines να σχεδιάζουν απεργία στις 23-25 Ιουνίου για τις συνθήκες εργασίας τους.

Διαβάστε επίσης:

Handelsblatt: 79 ευρώ η μερίδα καλαμαράκια στη Μύκονο – Φθηνότερη η Τουρκία από την Ελλάδα

Μετά τις μωβ μέδουσες έρχονται και οι… γαλάζιες – Τα χαρακτηριστικά τους και τι να προσέχουμε

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Δείτε σε ποιες περιοχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:36