search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:31
MENU CLOSE

Ξάνθη: Μέσα σε μια ώρα καταστράφηκαν 50.000 στρέμματα από την κακοκαιρία (Photo)

23.06.2022 08:48
XANTHI 2 NEW

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές, ειδικότερα σε καλλιέργειες, που προκάλεσε η κακοκαιρία η οποία έπληξε χθες για μία περίπου ώρα, τον δήμο Τοπείρου, στην Ξάνθη.

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα δεκαήμερο που μας χτυπά με τέτοιο τρόπο η κακοκαιρία. Σήμερα όμως, η ζημιά στις καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστη. Μετά από μια ώρα χαλάζι, καταστράφηκαν 40.000 με 50.000 στρέμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τοπείρου στο GRTimes.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, στην περιοχή καλλιεργούνται καλαμπόκι, ηλιόσποροι, πιπεριές, μελιτζάνες, βαμβάκι, ακτινίδια, καρυδιές, ροδάκινα, τριφύλλια.

«Τα πάντα έχουν καταστραφεί, μιλάμε για να ανυπολόγιστη ζημιά» αναφέρει ο κ. Μιχόγλου, και προσθέτει ότι «από αύριο κιόλας, θα ξεκινήσει η αυτοψία του ΕΛΓΑ. Όπως με διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας από την Αλεξανδρούπολη, αύριο κλιμάκια θα βρεθούν στην περιοχή προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές και να δρομολογηθούν όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις».

Πολλά χωριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τοπείρου στο GRTimes, περίπου δεκαπέντε χωριά βυθίστηκαν για τουλάχιστον πέντε ώρες στο σκοτάδι, καθώς δεκάδες ήταν οι κολόνες της ΔΕΗ που κατέπεσαν εξαιτίας των σφοδρών ανέμων.

«Μέχρι και αυτή την ώρα κλιμάκια της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πτώσεις των δέντρων και τις κολόνες ηλεκτροδότησης. Ολόκληρα χωριά παρέμειναν επί πέντε και περισσότερες ώρες στο σκοτάδι, ενώ κάποια μέχρι και αυτή την ώρα είναι χωρίς ρεύμα» σημείωσε ο Θωμάς Μιχόγλου.

Διαβάστε επίσης

Καιρός σήμερα: Κορυφώνεται η ζέστη – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία (Videos)

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την αύξηση κρουσμάτων – Στο τραπέζι το «άνοιγμα» της 4ης δόσης του εμβολίου για όλους

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι κεντρικοί δρόμοι θα κλείσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:30